Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:43 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Яну, 2008 5:07 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
В нашия стол, който всъщност е Тропс-къща сервират такова нещо. С колежката много ги харесахме и след многократни опити и консултации избистрих тази рецепта (която между другото е далече от предлаганото в стола :) ):

карфиол 250 гр
броколи 200 гр
грах 1 малка консерва
моркови 1-2 средно големи
царевица (правя без нея, защото Мацов не харесва)
топено сирене (в кутия на Хелиос, на триъгълничета в кръглите кутии) и двете
пушено сирене (на Жоси, на Маджаров като салам) 1 саламче
синьо сирене (по избор :) ) около 50 грама
сметана (не е задължителна) около 200 грама
черен или бял пипер.

Карфиолът и броколите задушавам в микровълновата заедно. След тях морковът нарязан на кубчета също в МВ. Сипвам всички зеленчуци в йенски съд и ги разбърквам.

Топените сирена разкъсвам, намачквам, нарязвам и всички заедно разтопявам на водна баня. Голямо бъркане пада, но пък после се оценява правилно.
Сметаната я добавям когато сирената стават много гъсти.
След като съм докарала една хомогенна маса заливам зеленцуците, разбърквам ги внимателно (защото в повечето случаи съм разварила карфиола :) ) и ги слагам в МВ или обикновена фурна леко да се затоплят (запекат). При повече желание и по-читав стомах може и кашкавал отгоре.
Има един нежелан ефект, особено при жените - често води до констипация. Но тя отминава за ден.
Иначе си е страшна гарнитура, нестандартна, за всички видове меса, риби и прочие.
А сега я пускам рецептата, защото по празниците я спретнах и тук вече минаваме към провалите - разварих зеленцучите, сирената се сгъстиха твърде и се получи една страшна бърканица с никакъв външен вид. Но пак се изяде.
И моля да ме извините, ако вече съм я пускала под друго име, но търсенето ми не даде резултат, нещо ми заби търсачката.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Яну, 2008 7:23 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
Иначе си е страшна гарнитура, нестандартна, за всички видове меса, риби и прочие.


Ето с това трябваше да започнеш! :P Добре, че съм възпитан и чета докрай, иначе нямаше да узная, че става дума за нещо много вкусно, поне на думи. На дела ще взема да го опитам тия дни, тъкмо да изядем карфиола и броколито, замразени миналата година.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB