Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:16 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 24 Яну, 2008 11:57 pm Чет 



Това беше любимото ми предястие в хотела, в който работех:

* 2 разбити яйца
* 1/4 чаша вода
* 1 1/2 чаши галета, смесени с риган и босилек, майоран и каквото пожелаете
* 1/2 ч.л. чесън на прах
* 2/3 чаши брашно
* 1/3 чаша царевично брашно
* олио за пържене
* моцарела, само да не е от българската

Разбийте яйцата. Смесете двата вида брашно. Отделно добавете чесъна на прах към галетата и другите подправки.

Оставете моцарелата за малко в камерата на хладилника да стегне. После нарежете на пръчки, които да приличат на пръстчета. (sticks). Потопете ги първо в брашното, после в яйцето, накрая в галетата.

Изпържете в много олио, изцедете върху хартия.

Сервирайте с Маринара сос.


  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 9:42 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
dalka написа:
...Оставете моцарелата за малко в камерата на хладилника да стегне. После нарежете на пръчки, които да приличат на пръстчета. (sticks). Потопете ги първо в брашното, после в яйцето, накрая в галетата.

Изпържете в много олио, изцедете върху хартия.

Сервирайте с Маринара сос.


Това звучи много вкусно и при първа възможност ще го пробвам, най-малкото защото с моцарела досега нищо не съм правила.
Но имам едно питане. Моцарелата по магазините, която съм виждала, винаги е била на топки - малки, големи, мини топки, обаче кръгли. Не съм наясно как да направя пръстчета. То не че не може да стане, но ще остане толкова фира, а в момента читави домати трудно се намират.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 10:31 am Пет 



Е, няма да има фира, просто някой пръчици няма да са толкова съразмерни. Аз купувам от тези по-голямите топки, които не са и точно топки. Но мисля, че има напоследък и на кубчета и правоъгълници. А в крайна сметка може да се панират и топчета, стига да се оставят само да се поизцедят предварително.


  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 10:41 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
За ресторантите продават моцарела на блок, ама не знам, колко е качествена, то май това е най-важното условие в рецептата :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 11:45 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Това ми е любимо предястие, но винаги е било направено от узряла моцарела ( или друго жълто сирене ), което се продава на блок. Свежата или бейби моцарела е на топки, но мисля че не за нея става дума.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 1:38 pm Пет 



Ами аз честно казано правя с Santa Lucia или друга от рода, но оставям хубаво да се изцеди. Става супер добре.


  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 4:02 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
dalka, извинявай но не разбрах за каква моцарела става дума в рецептата ти - за прясна или узряла. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 4:20 pm Пет 



Кой каквато намери, аз обикновенно правя с прясна.


  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 10:48 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Мар, 2008 10:22 am Чет
Мнения: 12
Много благодаря за рецептата. Изпробвах я с българска моцарела, която се оказа, че е толкова добра, колкото е италианската и съм впечатлена от резултата. Поздравления за идеята!


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 10:58 am Чет 



Да, българската се оказва много добра понякога. Има и една на топченца, и с нея става.


  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:28 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Онзи ден в Билла видях моцарела на калъпче, мисля че българска, добре че активирахте темата, ще взема да я пробвам. Макар че, като се замисля и тези мини-топченцата (пак български) ще станат за паниране.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:34 am Чет 



Да, но трябва да се изцедят и леко да се стегнат в камерата


  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 2:30 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
С тази панировка смятам ,че може да се панира не само моцарела.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 3:53 pm Чет 



Може, но моцарелата върви с тези подправки много. А може и кашкавалчета, макар че за тях има по-хубава панировка която ползвам.


  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB