Това беше любимото ми предястие в хотела, в който работех:
* 2 разбити яйца
* 1/4 чаша вода
* 1 1/2 чаши галета, смесени с риган и босилек, майоран и каквото пожелаете
* 1/2 ч.л. чесън на прах
* 2/3 чаши брашно
* 1/3 чаша царевично брашно
* олио за пържене
* моцарела, само да не е от българската
Разбийте яйцата. Смесете двата вида брашно. Отделно добавете чесъна на прах към галетата и другите подправки.
Оставете моцарелата за малко в камерата на хладилника да стегне. После нарежете на пръчки, които да приличат на пръстчета. (sticks). Потопете ги първо в брашното, после в яйцето, накрая в галетата.
Изпържете в много олио, изцедете върху хартия.
Сервирайте с
Маринара сос.