Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:59 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Яну, 2008 12:46 am Нед 



4 парчета бекон, изпържен добре
2 листа марулка айсберг
3 парчета узряло авокадо
2 с.л. кълнове по избор
2 парчета узрял домат
1 с.л. майонеза
2 филии препечен хляб

Image


Attachments:
blast.jpg [6.57 KiB]
Downloaded 181 times
  
 
Сготвено на: 11 Май, 2008 10:11 am Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Яну, 2008 4:28 pm Сря
Мнения: 74
Location: London
това звучи вкусно за неделна закуска 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Май, 2008 4:49 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Това "изпържен добре" иска малко разяснение - колко точно.
Защото за мене "изпържен добре" означава да е хрупкав, почти като чипс.
А двете супени лъжици кълнове ми се струват излишни, защото едва ли ще балансират присъствието на бекона, а пък са и доста жилавки за дъвчене, та да се сложат в сандвич.
Нали знаеш, все пак всичко е въпрос на личен вкус... :)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Май, 2008 5:50 pm Нед 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
1. Бекон 'изпържен добре' със сигурност значи хрупкав.
2. Кълновете са част от комбинацията и допринасят за хрупкането на цялото произведение, според мен.

Gotin, ще си позволя да подопълня последното ти изречение - "...казал заекът... :P


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Май, 2008 6:27 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
gotin написа:
Това "изпържен добре" иска малко разяснение - колко точно.
Няма как да получиш, Далка официално напусна форума, така че трябва да се задовоиш с интерпретации.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Май, 2008 11:13 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Куцо пиле написа:
1. Бекон 'изпържен добре' със сигурност значи хрупкав.
2. Кълновете са част от комбинацията и допринасят за хрупкането на цялото произведение, според мен.

Gotin, ще си позволя да подопълня последното ти изречение - "...казал заекът... :P


:P :P :P :P В най-първата интерпретация май беше кучето, ама нейсе, и заек става.
Абе, много приказки за вкусовете се навъдиха нещо напоследък... :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Май, 2008 11:24 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
gotin написа:
:P :P :P :P В най-първата интерпретация май беше кучето, ама нейсе, и заек става.
Абе, много приказки за вкусовете се навъдиха нещо напоследък... :lol:

Абе за кучето е.. просто пилето нещо се е объркало...


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Май, 2008 11:23 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
За кълновете, ми се струва, че ще се получи много добре не с какви да е, защото както Готин е отбелязъл, някои са бая хрупкави (кълновете на ядки, бобови и житни), а с кълнове на зелениники - броколи, люцерна (намира се все по-често, дори в супермаркетите), репички, червено цвекло. Предпочитанията могат да идват от цвета и вкуса. Люцерната май е най-неутрална и по двата показателя.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Май, 2008 7:27 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Meg написа:
За кълновете, ми се струва, че ще се получи много добре не с какви да е, защото както Готин е отбелязъл, някои са бая хрупкави (кълновете на ядки, бобови и житни), а с кълнове на зелениники - броколи, люцерна (намира се все по-често, дори в супермаркетите), репички, червено цвекло. Предпочитанията могат да идват от цвета и вкуса. Люцерната май е най-неутрална и по двата показателя.


:) :) :) Не знаех, че има и такива кълнове - от броколи и т.н.
Естествено, кълнове може да има от всичко, което може да прорастне...
Но не знаех, че някой произвежда такива за консумация.
Трябва да проверя дали това удобство е стигнало и до Пловдив.
За ужас на Алеко, ще си купувам само от репички и ще си ги хрупам вместо
любимите ми листа от репички. А може и в комбинация. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Май, 2008 9:12 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
gotin написа:
За ужас на Алеко, ще си купувам само от репички и ще си ги хрупам вместо любимите ми листа от репички. А може и в комбинация. :P


Кълновете по мога да ги преглътна, докато листата са... :puke:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB