Meg написа:
За кълновете, ми се струва, че ще се получи много добре не с какви да е, защото както Готин е отбелязъл, някои са бая хрупкави (кълновете на ядки, бобови и житни), а с кълнове на зелениники - броколи, люцерна (намира се все по-често, дори в супермаркетите), репички, червено цвекло. Предпочитанията могат да идват от цвета и вкуса. Люцерната май е най-неутрална и по двата показателя.
Не знаех, че има и такива кълнове - от броколи и т.н.
Естествено, кълнове може да има от всичко, което може да прорастне...
Но не знаех, че някой произвежда такива за консумация.
Трябва да проверя дали това удобство е стигнало и до Пловдив.
За ужас на Алеко, ще си купувам само от репички и ще си ги хрупам вместо
любимите ми листа от репички. А може и в комбинация.