Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:00 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Яну, 2008 11:19 pm Нед 



Този сандвич няма нищо общо с рибата, просто е хубав за излет или пикник, или за рибарски преживявания. Яде се бързо, не се разтича или разпада.

Какво Ви трябва:

1 голяма питка, кръгла
100 г. пастърма
100 г. пуешко филе
100 г. прашка шунка
100 г. мек салам
100 г. друг колбас по избор
100 г. чедър
100 г. швейцарско сирене
100 г. жълто сирене с подправки
100 г. сирене/кашкавал с пипер и т.н.

Махнете "капачката" на питката и издълбайте средата, като оставите долната кора за основа. Наредете колбасите и сирената, като ги редувате. Поставете капака на питката, увийте в свежо фолио, и оставете да престои междъ 4-8 часа, за да стегне. После режете като торта и консумирайте.


  
 
Сготвено на: 27 Яну, 2008 11:59 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Далке, това са 900 г плънка. Коя питка ще го побере това количество? И кой рибар ще има време да се тъпче с толкова много храна, когато рибите кълвят? :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Яну, 2008 12:16 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Далке, това са 900 г плънка. Коя питка ще го побере това количество? И кой рибар ще има време да се тъпче с толкова много храна, когато рибите кълвят? :mrgreen:


Имаше едни такива големи, кръгли питки, които ги продаваха по хлебарниците, сигурно с тях би станало.
А ако някой ми спретне такъв сандвич и аз бих дошла на риба, макар че не съм риболовец. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Яну, 2008 7:25 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
dalka написа:
оставете да престои междъ 4-8 часа, за да стегне. После режете като торта и консумирайте.

В хладилник ли се има предвид? Щото на стайна температура не виждам как ще се стегне.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Яну, 2008 10:22 am Пон 



Първо, това е за голяма питка. После се реже като торта :) Ако не, може и с малки, ама е повече играчка.
Мерските са примерни, всичко зависи от това колко ще побере. НО аз не съм привърженик на плънка тип "едно парче шунка и едно парче кашкавал". Обичам да има повече неща.

Стяга в хладилника, да.


  
 
Сготвено на: 29 Яну, 2008 4:57 pm Вто 



Ето Ви една снимка, за да придобиете някаква представа, макар че незнам точно дали се вижда.

Image


Attachments:
fishermen.jpg [5.64 KiB]
Not downloaded yet
  
 
Сготвено на: 29 Яну, 2008 6:38 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Вижда се достатъчно, за да ми потекат лигите.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB