Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:44 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 29 Яну, 2008 12:10 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Нали ги знаете тези "Мексикански салати", които се продават готови. Е, аз много обичам в къщи да си ги забърквам. Вчера реших да се напъна. Купих си огромна консерва царевица ("екстра 25 %") и започнах. Като тръгнах да отварям царевицата се оказа, че продавачът ми е подал грах. :)
Но вече бях напънала червения боб и забърках ето това.

2 печени червени чушки
червен боб от консерва - около 100 гр.
маслини - нарязани на ситно - количеството е по избор
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
олио
тъмен балсамов оцет.
щипка кимион
щипка къри
съвсем малка щипка (на малко раче :) ) червен пипер


Количеството е странно, защото не бях сигурна, че ще става за ядене.
От балсамовия оцет сипах твърде много, изпуснах го просто, но се оказа, че било точно. Да не говорим, че смятах да сложа светъл.
Грах не сложих, щото малкото Маче не е голям фен.
Забравих да я снимам, иначе изглеждаше доста шарена.
Изяде се намига. Малкото коте страшно я одобри.

Иначе в моята мексиканска слагам и царевица, кисели краставички, грах (под въпрос) и си става салата трепач, но се оказа че и половината продукти да използвам пак става хубава салатка.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB