kristi написа:
Готин, аз почти така правя табулето. Не слагам краставица, а кромид лук и доматите ги режа на кубчета. А за подправка слагам лимон и оцет балсамико бял едно към едно, защото само с лимон ми е много силно киселото. И най-красиво става като се сложат жълти чушки.
Kristi, аз не съм привърженик на скованите рецепти, даже считам, че всеки трябва да адаптира рецептите, които изпълнява по собствен вкус, иначе няма смисъл да консумира нещо, което за някого е много вкусно, но за тебе - не чак толкова.
Аз, например, много обичам лимон, на мене лимонът не само не ми е противно кисел, а дори ми сладнее, горчивите нюанси в храната или напитката са ми много приятни, обичам страшно люто - чесън, лют червен пипер, хрян, всичко в големи дози. Ето, затова аз винаги "пренастройвам" чуждите рецепти по своя вкус, а когато създавам рецепта пък, тогава се съобразявам винаги с нормалния, по-неутрален към подправки и сол вкус.
За мене красотата в готвенето се състои изцяло в комбинирането и търсенето на нови варианти.