Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:55 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 31 Мар, 2008 10:21 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Преди време с подобна салата ме бяха черпили съседки. И понеже вчера трябваше да използвам доста риба, се сетих за нея.
Много е вкусна, прави се бързо и засища доста.

За четири порции (ако се яде само това, като вечеря):

800 г риба (пушена, печена или варена)
120 г ориз (използвах бланширан, който не става за нищо друго според мен)
1 с.л. каперси (може да се заменят с кълнове от синап)
250 мл зелена майонеза
3 с.л. лимонов сок
бял пипер на вкус
зелена салата - за украса

Рибата се обезкостява и накъсва на малки парченца
Оризът се сварява в голямо количество гореща подсолена вода, в която има дафинов лист. След това веднага се изплаква със студена вода и се оставя да се отцеди в сито или гевгир.
Каперсите се нарязват наситно.
Смесват се рибата, каперсите и охладения ориз, всичко се разбърква и се добавя и зелената майонеза.

В чинии се нареждат листа салата и върху тях се изсипва салатата.

По желание може да се украси с резенчета или филенца лимон и листа от подправката, която прави майонезата зелена.

Салатата се поднася с пресен хляб и бяло сухо вино (мисля, че и мастика ще и подхожда).

Забележка: ако няма да си правите майонезата сами, заменете я с обикновена такава, като прибавите към нея 1 ч.л. горчица и шепичка зелени подправки, стрити на каша.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB