(Салатата е презентирана за пръв път от Марияна Николова от Трявна)
Калугерска салата
Продукти
10 опечени и обелени чушки (аз предпочитам зелени, месести)
2 краставици
2 домата
150 г. готово кьопоолу (кой както си го може
)
3 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
1/2 ч.л. сол
1/2 вр. копър
Опечените и почистени чушки се посоляват отвътре и се напълват със смес от ситнонарязаните краставици и копър.
Нареждат се в чиния и се поливат със зехтин и оцет.
Чушките се подреждат около изсипаното в средата на чинията кьопоолу.
Салатата се украсява с кръгчета домати, полети със зехтин и посолени на вкус.
По желание може да се поръси със ситнонарязан чесън.