Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:55 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
 Рецепта: Салата Цезар
Сготвено на: 07 Апр, 2008 2:24 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
За любителите на салата Цезар:

Вариант:

1 маруля,
2 яйца,
зехтин,
1 с.л. горчица,
15 д каперси,
3 филета аншоа,
магданоз,
1 скилидка чесън,
сок от 1 лимон,
пармезан,
20 г крутони,
20 г пушени гърди,
черен пипер.

Нарязва се на ситно чесъна, магданоза, аншоата . Запичат се гърдите на тиган и се изваждат. В мазнината се запържват крутоните, прибавя се чесъна и се разбърква. Изваждат се варху хартия. Марулята се измива, отцежда и се накъсват листата. Яйцата се сваряват 3 минути във вряла вода. В салатиера сложете олиото, лимона, каперсите, аншоата, горчицата пипера и магданоза.Счупете яйцата и разбъркаите енергитчно. Прибавете марулите. Разбъркаите. Сложете отгоре гърдите и крутоните. Поръсете с пармезана.


 Profile  
 
 Рецепта: Салата Цезар
Сготвено на: 08 Апр, 2008 1:36 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Салатата, която аз е правя е точно по тази рецепта, но естествено пригодена към моя вкус, тоест спестих си магданоза, добавих и сос Уорчестър, и яйцето не го слагам в дресинга ,а го разливам отгоре. Правила съм я и с пилешки гърди, но любимият ми вариант е със свински, запечени на сух тиган.
Направо цяла вечеря си става.


 Profile  
 
 Рецепта: Салата Цезар
Сготвено на: 15 Май, 2008 5:57 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Мар, 2007 11:08 am Нед
Мнения: 8
Супер, една от любимите ми рецепти. Отскоро проядох и каперси, така че я правя в цялата й светлина. С малко изпечени на скара пилешки флейки отгоре става мамма миа просто.


 Profile  
 
 Рецепта: Салата Цезар
Сготвено на: 18 Май, 2008 7:44 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Любимият ми вариант е без месо. Зехтинът за дресинга го разбърквам с 1 - 2 пресовани скилидки чесън и оставям да постои, да си поеме аромата.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB