Патладжаните се обелват,нарязват, ако са по големи на шайби ,а по малките на филии.Накисват се в подсолена и подкислена с оцет вода.Оцета ги стяга и не попиват толкова мазнина при пържене.Отцеждат се хубаво.
Запичат се на сух тиган или се изпържват само за няколко мин. в мазнина само за да се запечатат и да омекнат малко.След което се панират в стандартна панировка.В този случай,аз правя една гъста каша от яйца,брашно и малко бира..
Подреждат се в подходящо плато,като реда е следният.Ред патладжани,ред чеснова майонеза(кисело мляко, майонеза, чесън,овкусена със някаква солена подправка от рода на Вегетата), малко орехи,после настърган кашкавал ,пак патладжани,сос,орехи ,кашкавал.2 реда са достатъчни.Не е толкова сложно колкото изглежда,а понеже е и достатъчно насищащо,не е необходимо да се прави в големи количества.
|