Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:10 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 22 Апр, 2008 4:42 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
IPA, знаеш ,че панирането е много кратка топлинна обработка ,и ако патладжаните предварително не са позапържени ще останат сурови.Освен ако не са нарязани като за чипс.Но пък понеже и двете топлинни обработки в случая са кратки те не стават толкова мазни.Е като цяло ястието си е тежко,даже и да се избегне майонезата ,а да се направи само с чесново мляко,но пък е много вкусно.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юли, 2008 10:12 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Трансформирам си рецептата в летен вариант.
За 1 кг. патладжани (или тиквички) се прави средно гъста каша от 3-4 супени лъжици брашно, 1-2 супени лъжици оцет, малко сол и вода. Предварително отцедените и нарязани на тънки шайби или ленти патладжани се потапят в сместа и се пържат на средно силен огън, и в повече мазнина.Пърженето се извършва за 2-3 мин от всяка страна, а ефекта е мнохо хрупкави патладжани, и олио което не пуши.Отгоре пак може да се сложи гъсто кисело мляко с чесън(без майонеза), орехи и кашкавал.А може и без нищо. По този начин пърженето на 1 кг. патладжани ми отне точно 10 мин, а докато бяха топли се изядоха като чипс.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB