И при мен видеото сработи без проблем. Номерът с авокадото е да е добре узряло, не презряло, и не гумено. Много трудно се улучва такова нещо на нашия пазар. Понеже го ползвам за заместител на мазнината в салатите, често купувам и като цяло съм попадала на два "сорта" - едното е като на видеото, хубаво, наситено зелено отвътре и с доста тъмна кора; другото е с по-гладка и по-светла кора, а отвътре е доста светло зелено. За мен знак за зрялост е когато на пипане не е савсем твърдо; ако е по-меко, може и да е презряло (токава се разкашква много лесно и трудно стои на кубчета или ленти, но ако е за пасиране няма проблем

)
Най-общ синтез на видеото: избира се зряло авокадо, разрязва се с нож на две по дължина (като се обикаля костилката); едната половина се отделя с въртеливо движение; за изваждане на костилката от другата се стиска леко 2-4 пъти в дланта (от различни ъгли) и след това костилката излиза много лесно с побутната с нож или лъжица. С голяма кухненаска лъжица се издълбават целите половинки от кората и после се режат сперед нуждите. Нарязаните парчета се съхраняват във вода с лимонов сок, за да се опазят от окисляване.