ВКУСНА САЛАТА
ПРОДУКТИ:
1 кг. картофи
1 оп. майонеза
5 яйца
200 г. кашкавал
сокът от един лимон
сол самардала, черен пипер на вкус
Сваряваме измитите и необелени картофи. Оставяме ги да поизстинат и ги обелваме.
Същото правим и с яйцата, сваряваме ги 10 мин от завирането, охлаждаме ги под течаща вода и ги обелваме.
На дъното на широк съд, например тавичка настъргваме на едро ренде напълно изстиналите картофи или ги намачкваме с преса за картофи, но така, че да са на по-едро, да не станат на пюре.
Овкусяваме картофите със самардала, черен пипер и половината от лимоновия сок.
Върху картофите разстиламе майонезата.
Върху майонезата настъргваме или нарязваме на произволни парчета яйцата. Овкусяваме и тях с малко сол самардала и черен пипер.
Отгоре настъргваме на ситно ренде кашкавала. Леко притискаме, за да не стои много бухнал.
Оставяме да престои поне 1 час в хладилника.
|