Скъпи дами, може би ще ви се стори несериозно, но пюрето от тиквички винаги си е било чиста импровизация.
Пиле, изчервих се.
Не очаквах някой да го помни.
Пюрето, както правилно си отбелязала, се прави от сварени (може и в MW без вода) тиквички, силно отцедени и намачкани, пюрирани или каквото там ви се ще. След това се добавя (по лично усмотрение и в зависимост от диетата) майонеза, или зехтин, или комбинация с майонеза и кисело мляко, или само кисело мляко. Подправките също са вариация (не помня каква е била комбинацията предният път), но аз традиционно и адски банално слагам копър, сол, чесън и ако не го ядат джуджета и малки мачета черен пипер. Като връх на екзотиката мога да сложа щипка кимион или къри.
Орехи не слагам, поради недолюбване от страна на Мацин. Но може в случай на нужда и извратени вкусове да му се добави я сирене, я маслинова паста.
Мистър, плътността на това пюре идва от домашно изпечените хлебчета на Биски.
И какво е това прочистване, сега му е времето за ядене на прекрасни мазни, тлъсти свински пържоли, гарнирани с по няколко кебачпета.