Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:55 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 22 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Юни, 2008 10:19 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
10 филии бял хляб тип тост, нарязан
100 гр. размекнато масло
сол
нарязан на ситно магданоз или друга зеления по желание
1с.л. сусам

Махат се корите на хляба,след което се разточва с точилка или нещо подходящо, като се натиска силно.Обърква се маслото със солта, магданоза и сусама.Намажете филиите с 3|4 от получената смес, и навиите на рула, като забодете със клечки за зъби на 2 места.Намажете отгоре със останалата смес и печете във фурна за 10 -15 мин., докато станат златисти.
Чудесна притурка за супи, могат да се използват и самостоятелно.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2008 1:11 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
ей че хитро!!! благодаря, миш маш!

миш маш написа:
Махат се корите на хляба,след което се разточва с точилка или нещо подходящо, като се натиска силно.

аз по тази технология правя "кошнички" във форма за мъфини и пълня с разни неща - сирена, домати, рибки...
ама изобщо не ми е текнало да направя нещо, като чеснови ролца, например.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2008 9:32 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
А на тия рулца като им се сложи и някаква плънка, колко бира ще изпият... Миш, и аз благодаря!


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2008 9:41 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
biskvitka написа:
А на тия рулца като им се сложи и някаква плънка, колко бира ще изпият...

Кой колкото може? :) Но наистина е много лесен вариант за мезе или притурка.Сега като се замислям 10 рулца дали ще стигнат за една добра компания? :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2008 10:06 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
миш маш написа:
biskvitka написа:
А на тия рулца като им се сложи и някаква плънка, колко бира ще изпият...

Кой колкото може? :) Но наистина е много лесен вариант за мезе или притурка.Сега като се замислям 10 рулца дали ще стигнат за една добра компания? :roll:

Ако едно рулце се прави от една мижава филийка, при това и допълнително изпечена, изчисленията казват, че на човек от компанията ще му стигнат като за мезе приблизително 5-6, ако и да са нарязани на тъничко, с цел икономия и имитация на по-бол мезе.
Значи, ако компанията е от 6 души и тримата са жени (те от лицемерие и опит за неядене на тестени вкусотии би трябвало да ядат по-малко!) би трябвало да изядат 4,5 комплекта от по 5-6 рулца, значи към 25 рулца общо.
За бирата не правя сметка, защото с такова фантастично мезе, явно ще стане оливане...
По моя преценка би трябвало да станат пълна и безапелационна конкуренция нва любимите ми Бейкролс.
За този интелектуален труд по изчисляването можеш да почерпиш 3-4 рулца, нарязани на тъничко и попрепечени достатъчно, с повечко чесънче и поне една бира (може и в двулитрова бутилка, за по-удобно...) :P :P :P


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2008 10:54 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
gotin написа:
За този интелектуален труд по изчисляването можеш да почерпиш 3-4 рулца, нарязани на тъничко и попрепечени достатъчно, с повечко чесънче и поне една бира (може и в двулитрова бутилка, за по-удобно...) :P :P :P

Имаш я бирата.Само незнам, другите математици къде са?Нещо ми липсва процентното съотношение на бирата и рулцата.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 10:07 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
миш маш написа:
Само незнам, другите математици къде са?Нещо ми липсва процентното съотношение на бирата и рулцата.


Процентното съотношение си зависи от хората. Аз не мога да броя до толкова. И 10 рулца нямат няма да стигнат даже за един човек, добре си го познавам, камо ли за добра компания. :twisted:

Тия рулца са върхът, а и както Биски казва плънката може да бъде толкова разнообразна. Мерси, Миш.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 11:43 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
миш маш написа:
Тия рулца са върхът, а и както Биски казва плънката може да бъде толкова разнообразна. Мерси, Миш.


Примерно една вратна? :mrgreen:
И аз не мога да смятам, ама и аз познавам едного, комуто 4-5 рулца няма да стигнат.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 12:10 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Като гледам коментарите, супата май съвсем отпадна. :lol: А иначе варианта и със друга плънка е много добър.Кой каквото харесва, само бирата е задължителна.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 1:24 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
миш маш написа:
Като гледам коментарите, супата май съвсем отпадна. :lol: А иначе варианта и със друга плънка е много добър.Кой каквото харесва, само бирата е задължителна.


Кофти, ако е задължителна бирата аз определено отпадам. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 1:30 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Маца написа:
Кофти, ако е задължителна бирата аз определено отпадам. :)

Е има и компромисни варианти де. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 1:35 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
миш маш написа:
Маца написа:
Кофти, ако е задължителна бирата аз определено отпадам. :)

Е има и компромисни варианти де. :)


А, щом има добре, че много ми хареса идеята. Пък и трябва да има все пак един трезвен. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 1:40 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
миш маш написа:
Обърква се маслото със магданоза и сусама.


Да добавя ли и солта, че някой може да пропищи. :mrgreen:

Ако в плънката има синьо сирене може да се наблегне и на вино. :)

Мацо, теб ще те чакаме да ти мине безалколния период и тогава ще ти отправяме оферти. :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 1:45 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Мерси IPA.Този път поне в продуктите има сол. Вървя към напредък.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 1:50 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Съвсем добре си е даже. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 2:53 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA написа:
Мацо, теб ще те чакаме да ти мине безалколния период и тогава ще ти отправяме оферти. :twisted:


IPA, този период продължава почти 20 години, та доста ще има да чакаме. :) В интерес на истината мога да пия, и мога да нося на пиене даже, но нямам необходимоста. Това обаче не пречи на съпреживяването в подходяща компания. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2008 2:23 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Да се отчета:

Вместо с масло ги намазах със зехтин.

За Шефа плънката беше от задушен лук, магданоз и майорана, а за хлапето - кашкавал и бекон. Аз хапнах и от двата вида :P

Равносметка: без бира - злощастно стечение на обстоятелствата :cry: - хапнахме с детето по 3, мъжа 4 бр. Смятам да опитам и с бира, но малко по-натам, като се появят по-хубави чушки за печене.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2008 2:32 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
biskvitka написа:
За Шефа плънката беше от задушен лук, магданоз и майорана, а за хлапето - кашкавал и бекон. Аз хапнах и от двата вида :P

Май не е била толкова лесна. :) Искам да попитам за втората плънка , как ти се получи, защото аз имах притесснение да слагам по обемисти неща, или не съм си разточила хляба както трябва.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2008 4:23 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Беконът и кашкавалът бяха добре замръзнали и ги нарязах на много тънки ленти, а самия хляб (четвъртит пълнозърнест) разточих на 5 милиметрова кора.

Ядох подобни рулца с плънка от сирена и печени чушки, като плънката беше дебела колкото филията, много красиво и вкусно.

Относно леснината - трудното е печенето, защото трябва в жегата да се виси до фурната (иначе тотално забравям, че в нея има нещо).


 Profile  
 
 Рецепта: Моля пояснете
Сготвено на: 02 Авг, 2008 1:30 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Авг, 2008 1:04 pm Съб
Мнения: 2
Здравейте :)
Бихте ли ми обяснили, моля, така навитите рулца нарязват ли се? И колко се пекат приблизително? На каква температура?
Благодаря! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Авг, 2008 11:09 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Така навитите рулца не се нарязват и се пекат 10 мин. на средна температура.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2008 12:13 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Авг, 2008 1:04 pm Съб
Мнения: 2
:) Много благодаря.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 22 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB