inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 24 Апр, 2017 8:05 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Юни, 2008 2:14 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Предадох се - вече смятам, че булгурът е адски приятно нещо :mrgreen:
И понеже иьглежда лесно комбинируем с всякакви заразавати измислих следната салатка:

150-тина грама зелен фасул, пресен
1 ч. ч. булгур
един домат
сол, зехтин, оцет, чесън

Фасулът, почистен и нарязан на средно големи парченца, го цопнах във вряща вода докато се свари, попарих отделно булгура, отцедих го и смесих с фасула. Нарязах домата на кубчета и го сложих и него. Накрая подправих с щедро количество чесън (4-5 скилидки, ама малки, де), зехтин и оцет, щото нямах лимонов сок под ръка.

Много свежа ми се стори, а след една нощ престой в хладилника още по-добре стана. Куцопилев измрънка, че не ще да я яде, щото много бързо го нахранвала, но на втория ден я дояде без да гъкне, хем и му остана място за вечерята :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2008 2:25 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Пиле, докато четох и ми замириса на мента, или поне джоджан. Тича си и с доматите, и боба и булгура. Иначе браво.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2008 2:32 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Много мерси за това напомняне, следващия път точно това ще направя :)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2008 2:49 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аз пък все още не се предавам пред булгура! :P


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2008 2:58 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Ще се предадеш, като му добавиш на това малко беконец, примерно... 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2008 3:14 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Куцо пиле написа:
Ще се предадеш, като му добавиш на това малко беконец, примерно... 8)


А ако махна булгура и вместо него сложа една вратна? :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2008 3:16 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
С малко беконец туй нема да стане, требе си нова рецепта - върху доста беконец се поръсва щипка булгур, отстрани се украсява с резени домат и няколко шушулки зелен боб, примерно. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2008 3:20 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Куцо пиле написа:
Ще се предадеш, като му добавиш на това малко беконец, примерно... 8)


А ако махна булгура и вместо него сложа една вратна? :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2008 3:24 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Две сложи, ама защо по два пъти си пускаш мнението :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2008 3:35 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Куцо пиле написа:
Две сложи, ама защо по два пъти си пускаш мнението :lol:


Нещо се прецака връзката. :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2008 7:39 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
Куцо пиле написа:
Ще се предадеш, като му добавиш на това малко беконец, примерно... 8)


А ако махна булгура и вместо него сложа една вратна? :mrgreen:

Аз предлагам компромисен вариант- една добре прошарена вратна, гарнирана отгоре със смес от беконец на жулиени и кашкавал "Балкан", настърган на едро ренде.
За гарнитура (и за да спазим принципа) 2 шушулки сварен зелен фасул, един по-зеленичък домат на произволни парчета и 4 зрънца булгур...
Може и непопарен и неварен, щото той така или иначе няма да го изяде :P :P :P
По тази причина не добавих и магданоз, просто е безпредметно...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB