Ето, че и аз реших да споделя с вас една интересна рецепта за гарнитура на основно ястие или ако Ви харесва може и за предястие
10 филии бял хляб
2 малки глави лук
4 супени лъжици зехтин
сол
чер пипер
200 мл пр. мляко
4 яйца
2 връзки магданоз
25 грама зелени маслини без костилки
масло
Хлябът се нарязвана кубчета и се изсипва във 1 дълбок съд. Лукът се нарязва на ситно и се запържва. После се добавят пр. мляко, солта, пипера и се оставя да поври. Готовата смес се залива върху кубчетата бял хляб и се обърква със ситно нарязания магданоз. Добавят се и маслините, объркани с яйцата. Всичко това се обърква хубаво, оставя се 5 минути да престои.
После с 1 дълго парче фолио намазано със масло, за да не полепне, се поставя сместа.
Завива се на руло и 2-та края се затварят хубаво.
Вари се 25 минути във подсолена вода, но не на много силен огън. Оставя се малко да изстине и после се маха фолиото и се реже на филийки, които в 1 тиган със малко зехтин се запържват за да прихванат златиста коричка.
|