Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:24 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
 Рецепта: Пикантен катък
Сготвено на: 08 Юли, 2008 1:41 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Съвременна версия. :)

200 г саламурено сирене, по желание обезсолено
300 г цедено кисело мляко, препоръчва се нежелирано
2 - 3 с л зехтин
малка връзка магданоз, нарязан на ситно
3 - 4 скилидки чесън, или на вкус, нарязани наситно или пасирани
лют пипер или сос по желание

Сиренето се намачква, добавят се чесъна, магданоза, зехтина, лютото и накрая се разбърква хубаво с цеденото мляко, така че да се получи гъстичка смес.

Става и за мезе, и за филийка.
Може да се украси с нарязани печени червени чушки и варени яйца.


 Profile  
 
 Рецепта: Пикантен катък
Сготвено на: 08 Юли, 2008 1:49 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Страхотна разядка, само дето аз слагам вместо лют пипер, нарязяна на ситно или счукана прясна зелена люта чушка. Мерси Ипа за идеята. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Пикантен катък
Сготвено на: 08 Юли, 2008 1:54 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
То по това време на годината с прясна люта чушка е най-добре. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Пикантен катък
Сготвено на: 31 Юли, 2008 5:20 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Понеже много ми харесва тази разядка, вече се чудя къде ли не да я сложа.След като завих рулца от патладжани с нея, сега пълня и пресни домати- става страхотно.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Юли, 2008 5:54 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
IPA написа:
Съвременна версия. :)
Става и за мезе, и за филийка.
Може да се украси с нарязани печени червени чушки и варени яйца.


Това ще да е много вкусно... :facelick: :ligi:
А сиренето не е ли най-добре да е овче?


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Юли, 2008 6:10 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
миш маш написа:
Понеже много ми харесва тази разядка, вече се чудя къде ли не да я сложа.След като завих рулца от патладжани с нея, сега пълня и пресни домати- става страхотно.


Права си миш, върви както натюр, така и в комбинация с много зеленчуци.


gotin написа:
А сиренето не е ли най-добре да е овче?


Готин, според мен най-добре е сиренето да е истинско и вкусно. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Юли, 2008 6:22 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
gotin написа:
Това ще да е много вкусно... :facelick: :ligi:
А сиренето не е ли най-добре да е овче?

Аз лично го правя със смес от два вида сирене- овче и краве, едното за вкус, а другото за олекотяване .


 Profile  
 
 Рецепта: Пикантен катък
Сготвено на: 05 Фев, 2009 1:08 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
:ligi: Мале! Ще го сложа в любимите ми!


 Profile  
 
 Рецепта: Пикантен катък
Сготвено на: 28 Юни, 2009 11:02 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
ИПА, какво повече мога да кажа - че на французите им потекоха лигите, или , че даже и моите приятелки българки, които присъстваха, и които са яли катък, ме попитаха как съм го направила?
Сложих му чесън, малко лют червен пипер, зехтин и за "френч тъч" :lol: - сибулет.


 Profile  
 
 Рецепта: Пикантен катък
Сготвено на: 29 Юни, 2009 3:35 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Радвам се, че ви е харесало.
Аз го пробвах с йогурт, много добре става.


 Profile  
 
 Рецепта: Пикантен катък
Сготвено на: 29 Юни, 2009 10:19 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ко то туй йогурт? :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Пикантен катък
Сготвено на: 30 Юни, 2009 4:07 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
MR.LAZY написа:
Ко то туй йогурт? :roll:


Заквасено прясно мляко с бактерии, характерни за даден регион.
И у нас едно време имаше такова, викахме му българско кисело мляко. ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB