Такааа
Здравейте на всички!
След дълго време неписане в тоя сайт, не по моя вина...
Та по темата.
След 32 години брак и чудене "как може изобщо да се ядат такива гадости
като охлювите", в петък ми се удаде възможност да видя накуп много охлюви, и...
си казах " След като хората ги смятат за голям деликатес, защо поне веднъж не опитам и аз да приготвя и поне опитам"
Събрах около стотина охлюва. Оставих ги 24 часа (само с толкова разполагах при компетентни лица) в тенджера с вода на дъното и там както си му е тертипа. Обаче ги мих през 4-5 часа.
После свекърва ми ми каза, да ги оставя в тенджера със студена вода и така да ги сложа на котлона. Ами послушна снаха се оказах. За първи път
. Просто нямах избор
Готин, не се свиха. Излезнаха навън и се свариха. Много ми беше жал, но нали трябваше да се науча все пак.
Следващият път ще направя така както ти казваш.
Мисля, че така е "по-хуманно"....
След като се свариха ги извадих от черупките, почистих ги и познай...аз не знаех какво да ги правя.
А и на село къде ти интернет. И понеже ми приличаха на малки миди (е, не съвсем де), взех, че ги панирах.
След като се свариха, обаче ги измих със сода бикарбонат и оцет. Така слузта им изчезна напълно.
Пането го направих с кашичка от
1 яйце,
4-5 с.л. брашно
малко вода, до получаване на палачинкова каша
и щипка сол
Понеже нямах лимонов сок, разтворих половин пакетче лимонтозу с 50 мл вода.
Пробвах с резерви
да хапна една хапка.
После се наобядвах с охлюви пане
и биричкаааа.