Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:52 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 16 Юли, 2008 9:25 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Понеже се похвалих, че съм постнал рецептата си за паста от хрян, а после установи, че това е било в някой друг мой живот, това хвърли в смут нежната ми душа.
За да не излезе, че съм излъгал, представям ви въпросната хрян-паста и като бонус, една рецепта за червено цвекло с тази паста.

ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО С ХРЯНОВ СОС

Червеното цвекло, както и всички видове цвекла, е доста трудно смилаемо и затруднява стомаха.
Затова обикновено се вари или пече.
Как става това.
Аз го варя в тенджера под налягане, като се слага вода да го покрие и супена лъжица оцет. Ако, недай си боже, сложим сол, целият цвят преминава в течността и цвеклото става бледолико, обезцветява се и заприличва на ряпа.
След като го сварим - 20-30 мин. на слаб огън, изливаме водата и го оставяме да поизстине. Обелваме го старателно - много лесно се бели.
Сега вече го оставяме да изстине напълно.
Оттам нататък можеш да го нарежем на филийки, на кубчета, да го настържем на едро ренде.
Можеш да го залеем с дресинг от зехтин и лимон, сол и малко чесън.
Можеш да сложим и майонеза.
Но най-доброто е да направим паста-сос от хрян и да го залеем.
Така си отиват цвеклото с хряна, като че са родени един за друг. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB