Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:26 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 28 Юли, 2008 10:26 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Някой питаше за разнообразни салатки. Ето моето ново предложение, което се оказа фаворит на млакото коте, а и Мацов я одобри много въпреки екстрите.
Нямам точни мерки, затова моля да ме извините за относителните понятия. :)

2 шепи соеви кълнове (сурови)
2-3 см сурово цвекло
1 голям морков
1/4 от малка зелка
1 шепа нарязан на ситно магданоз
балсамов оцет
зехтин
сол

Настъргвам моркова и цвеклото, хвълрям кълновете в купата, нарязвам зелето на ситно (до колкото мога, допускам, че със спец. рендетата ще стане по-добре), магзаноза, овкусявам и разбърквам.
Доста елементарна и бърза салата, но става много вкусна.
Сигурна съм че търпи чесън, но нямах опция за слагането му, че и двата пъти, които я правих тези дни беше преди излизане и не вървеше. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Юли, 2008 11:21 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Аз питах за разнообразни салатки, само, че моите околни са върли противници на цвеклото с което са били захранвани едно време, а пък ако махна и соевите кълнове на които меко казано не са почитатели, незнам какво ще остане.Другият вариант е да си я ям сама , който не е лош.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Юли, 2008 11:32 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
миш маш написа:
Аз питах за разнообразни салатки, само, че моите околни са върли противници на цвеклото с което са били захранвани едно време, а пък ако махна и соевите кълнове на които меко казано не са почитатели, незнам какво ще остане.Другият вариант е да си я ям сама , който не е лош.


А, и аз ще дойда, няма да си сама. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Юли, 2008 1:52 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Мацо, соевите кълнове не трябва ли да се обработват термично?

Иначе моля да ме включите в групата, ще помогна на драго сърце със салатата ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Юли, 2008 2:11 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Биски, нямаш проблеми за групата. Вие ще спретнете таз салатка, а аз ще обгрижа 'околните'.А сериозно, аз соеви кълнове съм яла сурови, но за цвеклото ми е малко странно.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Юли, 2008 3:10 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Както знаете в моите рецепти няма нищо оригинално, винаги някаква първоначална идея съм откраднала. Та тази от къде дойде: купих си преди време салат "Трикольор" - само с моркови, цвекло и кълнове. Хареса ми, но реших да удвоя обема като тръсна зеле и магданоз. В интерес на истината съм правила тази комбинация и друг път, но вместо зеле са били червени, сурови чушки.

Соевите кълнове сурови са ми много вкусни, щото хрупкат и имат вкус на семки.
Цвеклото, като е настъргано на ситно е много вкусно, пуска доста червен сок, който прекрасно обагря по краищата зелето, все едно нарочно съм ги правила. А на вкус - много по-малко му усещам землистия вкус отколкото когато е варено, например.
Ама много съм обяснителна напоследък. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Юли, 2008 6:03 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
миш маш написа:
Аз питах за разнообразни салатки, само, че моите околни са върли противници на цвеклото с което са били захранвани едно време, а пък ако махна и соевите кълнове на които меко казано не са почитатели, незнам какво ще остане.Другият вариант е да си я ям сама , който не е лош.

Ами, просто ще стане обикновена прекрасна салата от зеле и моркови.
А ако й добавиш и малко целина, направо ще стане супер... :)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Юли, 2008 8:29 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
В моето семейство отдавна се яде червено цвекло и то само сурово.Вареното даже не мога да си представя какъв вкус има!Никога не съм опитвала,защото намирам за ненужно да се раваля хубавия зеленчук с варене и каквато и да е друга топлинна обработка.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB