В изблик на съвест (не исках пържено) и липса на време спретнах едни тиквичени кюфтета, напълно импровизирани, които станаха много успешни.
Ето и рецептата:
1 кг тиквички
100 г кашкавал
3-4 белтъка (бяха ми останали от един крем)
черен пипер, куркума, мускатово орехче
малко масло
Настъргват се тиквичките на едрото ренде в миксер. Посоляват се малко и се оставят да се отдели водата. Изцеждат се хубаво и се задушават с мъничко масло, докато се изпари останала вода.
В силиконови форми за мъфини се поставя една идея масло на дъното и по една щипка кашкавал. Останалият кашкавал и разбитите белтъци се размесват с тиквичките.
Със сместа се пълнят формите и се пече на 230° до зачервеняване отгоре.
Става за гарнитура и предястие и за мезе.
