Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:56 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Окт, 2009 8:34 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Може и преди някой да е пускал подобна рецепта, но сега не ми се рови из темите да диря. Затова ви предлагам кьопоолуто, което сътворих токущо. За пръв път правя нещо такова, защото Дани обикновено не налита много-много на патладжанести ястия, но този път каза само "Ммммм"... :)

Опекох два патладжана на фурна. Малко попрегоряха, но пък след задушаване в тенджерка под капак се обелиха много лесно.
От лани във фризера имах още печени чушки. Извадих три, нарязах ги на едро и ги метнах, заедно със разкашканите патладжани в една купа.
Добавих половин глава чесън, четвърт глава лук (като мъж на мен само толкова ми остана :mrgreen: ), въпреки че ми казаха, че на кьопоолу лук не се слагало. Нарязах малко пресен магданоз, колкото да не е без хич, турих сол бая и една-две лъжици зехтин и пъхнах пасатора в купата.

Май го докарах. Ще видим какво ще каже Дани като се прибере от работа.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Окт, 2009 10:55 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Сега да вземеш да опечеш една питка за жената вместо да се мързелявиш :P


Last edited by MR.LAZY on 07 Окт, 2009 10:58 pm Сря, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 06 Окт, 2009 11:51 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Само не можах да разбера , защо е мързеливо това кьополу?
Иначе и аз обикновено си прегарям патладжаните, ако преди това не са гръмнали във фурната, но пък може и това да е тайната на вкуса? :)
С лука и аз не съм съгласна много. Може би и той ако е печен...?


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Окт, 2009 11:15 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Пък аз си пека патладжаните на МВ, а освен лук слагам и домати. Но определено не го пасирам.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Окт, 2009 7:03 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
В интерес на истината и моите патладжани бяха се сцепили във фурната. Понеже ми е за пръв път, не знаех, че реагират така. Ама пак си стана вкусно де.

А лукът определено дава добър аромат. Мързеливото пък е, че не го правих с хавачне, а с пасатора.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Окт, 2009 4:13 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
За да не ви гърмят патладжаните във фурната преди печене ги надупчете с вилица или нож на няколко места. :)

Аз не чукам в хаванче и не пасирам, натискам няколко пъти с едно плоско с дупки, с което мачкам картофите за пюре. Лук не слагам, чесън и домати - да.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Окт, 2009 10:13 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Да, аз ги дупча преди да ги сложа в МВ. И наскоро открих колко е вкусно едро накълцаното кьопоолу. Кълцам го с един такъв нож, дето се кълца на ситно магданоз и адски вкусно става.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Окт, 2009 7:07 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
Да, аз ги дупча преди да ги сложа в МВ. И наскоро открих колко е вкусно едро накълцаното кьопоолу. Кълцам го с един такъв нож, дето се кълца на ситно магданоз и адски вкусно става.


Това беше и моята първоначална мисъл. Но нали все пак трябваше да оправдая мързела си! :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB