Може и преди някой да е пускал подобна рецепта, но сега не ми се рови из темите да диря. Затова ви предлагам кьопоолуто, което сътворих токущо. За пръв път правя нещо такова, защото Дани обикновено не налита много-много на патладжанести ястия, но този път каза само "Ммммм"...
Опекох два патладжана на фурна. Малко попрегоряха, но пък след задушаване в тенджерка под капак се обелиха много лесно.
От лани във фризера имах още печени чушки. Извадих три, нарязах ги на едро и ги метнах, заедно със разкашканите патладжани в една купа.
Добавих половин глава чесън, четвърт глава лук (като мъж на мен само толкова ми остана
), въпреки че ми казаха, че на кьопоолу лук не се слагало. Нарязах малко пресен магданоз, колкото да не е без хич, турих сол бая и една-две лъжици зехтин и пъхнах пасатора в купата.
Май го докарах. Ще видим какво ще каже Дани като се прибере от работа.