Чудих се, чудих се и накрая реших че рецептата е за тук.
Покрай гриса, който взех за любимата ми манная каша, реших да опитам да направя още нещо.
Използвах:
3 лъжици грис
малко сол
малко черен пипер
около четвърт настъргана глава лук
чесново брашно (може да се замени, предполагам, с малка скилидка чесън)
две супени лъжици майонеза
лимонов сок
След разни колаборации на намерени рецепти реших да действам така:
Сложих гриса в малка тенджерка, ливнах му вода - малко по-малко от чаена чаша. Ръснах около четвърт лъжица сол + още толкова чесново брашно. Още преди да се загрее (което става особено бързо) започнах да бъркам. Бърках аз, бърках и то накрая взе че забълбука. Изсипах го в една купичка и изчаках да поизстине преди да му сложа рендосания лук. Сложих черния пипер - много обичам ! , майонезата и лимоновия сок . Опитва се по малко, защото е много коварен тоя лимонов сок
Накрая за фаца сложих лъжичка доматено пюре. Ако нямах - нямаше да сложа, не се отразява на вкуса.
Въри си супер с маслини и кисели краставички (но аз на всичко бих слагала и от двете
)
Получи се вкуса на спомен от детството - фалшив хайвер
така му казвахме . На вкус е като тарама
и до сега не мога да си обясня как се получава !
Не съм фен на рибите по принцип, но това е супер мезе, ордьовър или просто леко нещо за хапване. На препечена фАлийка е супер