Салатата от риба тон тук е класическа, аз я правя домашна, с риба от консерва (2-3), една малка глава лук, ситно нарязана, 3-4 от сочните плътни събла целина (не знам дали има такава в БГ, по размер са като тънък праз), ситно нарязани, половин буркан мариновани краставички (подозирам, че и кисели (осолени) ще свършат работа), добавям естественно много от любимите ми копър и лимонов черен пипер и 5-6 големи лъжици майонеза. Става страхотно за сандвичи или като плънка за палачинкова торта.
Това е класическия вариант, но съм срещала разновидности на салатата, където са добавени маслини, печена чушка или горчица. Веднъж я бяха пoкрили с чипс...
Също може да се направи с прясна задушена за 3-4 мин в малко подсолена вода риба.
|