Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Сеп, 2018 2:58 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Юни, 2004 12:06 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Много се колебах, къде я пусна тази тема и понеже в повечето случаи от бутер тестото са правят банички (което си е закуска) или предястия, тук май е най-подходящо, oсвен ако не се отвори раздел за тестени изделия или нещо такова. Предлагам да си споделим любими рецепти за да обогатим кулинарния си репертоар...Започвам първа с рецепта подходяща за футболния сезон, защото е добро мезе за бира и вино...

Охлюви от бутер тесто с маслини

Необходими продукти:
  • 500 гр бутер тесто
  • 30-40 маслини без костилки
  • 300 гр бекон или друг колбас
  • прясно смлян черен пипер
  • 1-2 ч.л. грубо начукан кимион (семена)
  • сол
Начин на приготвяне:

Размразяваме бутер тестото на стайна температура. Нарязваме бекона на кубчета, маслините - наситно и ги смесваме с подправките. Разпределяме равномерно плънката върху листа бутер тесто и навиваме на руло. Нарязваме на шайби дебели около 1 пръст. Поставяме хартия за печене в тава и редим охлювчетата. Печем в предварително загрята фурна (200 градуса), за около 15-20 мин.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Юни, 2004 9:24 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ето какво намерих днес... изглежда супер, а е лесно. :D


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Юни, 2004 12:19 am Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Най-добре като пробваш някоя рецепта и ти хареса, разкажи за ефекта и я постни тук . Като се зачета из сайтовете, не ми остава време за практическото приложение... :) Необятна работа.
И да те питам - тези охлювчета тъкмо ги пека, но се притеснявам дали после пълнежът няма да изпадне, като няма яйце или нещо такова...


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Юни, 2004 12:39 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Когато тестото се надува и притиска пълнежа,ако изпадне нещо то ще е много малко ..


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Юни, 2004 10:32 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Изпробвахме охлювите, чудесни са! Това си е мезе и половина, и студени са вкусни. Нищо то пълнежа не изпадна, а и да е изпаднало - е било старателно облизано! Добра идея :D


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Юни, 2004 11:04 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Както казваше един мазен готва4 от една реклама- "Радвам се когато е вкусно" 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юли, 2004 10:39 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Пробвах рецептата от линка, който съм пуснала по горе.

Стана супер и много ефектно на външен вид. Направих и от двата модела много красиво се получи! Прибавих от себе си само малко шунка, защото имах подръка и вместо доматен сос сложих "апетитка" домашно производство, защото ме домързя много :? + традиционните подправки за пица естествено...

Предполагам, че няма да съжалявате, ако опитате... Само един съвет не прекалявайте със соса, за да не станат глетави.

Успех!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB