Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:52 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Юни, 2004 11:03 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Картофите са си вкусно нещо, а и здравословно. Що народ е оцелял в трудни времена благодарение на тях.Да се чуди човек какво са яли преди през 16в. да бъдат пренесени от Южна Америка в Испания... Не мога да си представя напр. руската кухня без картофи, а през периода 1834-1843 в Русия се вихрели т.н."картофени бунтове" - крепостните протестирали, че насилствено ги карат да садят картофи и няма посадъчен материал за зърнени култури!

Та да се върнем към мезенцето:

КРОКЕТИТЕ НА ТАМАРА

Обелваме 0,5кг картофи, сваряваме в солена вода, отцеждаме и пасираме. Счукваме 1/2 чаша орехи. Накълцваме ситно 2 гл. лук, запържваме леко и отцеждаме. Размесваме всичко с 1 разбито яйце, 3 ск. счукан чесън, 1/2 ч.л. ким, червен пипер, кориандър и сол и ч.пипер на вкус. Месим до получаване на гладко тесто, оформяме топчета колкото орех, овалваме в смес от брашно и галета и пържим в силно загрято олио.

После ядем и пием :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2004 11:25 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Крокетите ,предполагам както и обикновнните крокети ,няма да се получат със пресните картофи които са наводнили пазара в момента?Старите изглеждат доста изтерзани..


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Юни, 2004 11:05 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Не стават съвсем ранните пресни картофи, но вече добиха по-зрял вид и размери:). Може да си купиш спокойно от по-едрите картофи от новата реколта и да ги обелиш с белачка. Старите наистина за нищо вече не стават...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB