Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:19 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Апр, 2005 10:29 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:58 am Сря
Мнения: 87
В зависимост от броя на изненадалите те гости - 3, 4, 5, 7 яйца, майонеза, горичца, сол, черен пипер, кис. мляко.
Сварявам твърдо яйцата, обелвам ги и режа на половинки по дължина. Махам жълтъците и ги намачквам в купичка с малко масло, сол и черен пипер до получването на хомогенна смес. Пълня с нея обратно белтъците. В майонезата слагам лъжичка горчица и добавям киселото мляко, като внимавам да не стане много рядко. Нареждам яйцата с жълтъка надолу в подходяща чиния, заливам със соса и украсявам с магданоз/резенчета печена червена чушка/аншоа/зрънца червен хайвер.
В пълнежа по желания можете да сложите: рокфор, накълцана на ситно аншоа, някакъв друг вид маринована риба, прясна сурова печурка.... Гледайте само вкусовете да не се "сбият".
Веднъж си играх и с яйца от пъдпъдък - стана трепач.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Апр, 2005 12:40 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Еха, това с яйцата от пъдпъдък си е идея супер - и тук-таме чери доматчета!


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Апр, 2005 2:40 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Рецептата е особено удачна за дните след Великден, когато ви е писнало да ядете голи варени яйца.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB