Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:57 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 08 Апр, 2005 12:38 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
1ч.ч. нахут
1 зелена салата
1 връзка пресен чесън или още по-добре левурда /див чесън/
½ връзка магданоз
½ връзка репички
1/2ч.ч. черни маслини
1/2ч.ч. мариновани гъби /може и пресни/
1с.л. тахан
прясно изцеден лимонов сок, ч.пипер, млян кимион, сол

Нахутът се накисва от предната вечер и се сварява, докато омекне. След като изстине, се смесва с останалите продукти, предварително нарязани на ситно. Таханът, лим.сок и подправките се разбиват добре и салатата се овкусява. Може да прибавите и късчета студено месо, колбас или риба. Добре е салатата да престои в хладилника преди да я поднесете - става и като мезе за вино, въпреки киселината - нахутът я поема.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB