Продукти
2-3 средно големи домата
2 зелени чушки
2 печени червен чушки
1 краставица
1-2 глави воден лук (може и червен)
2 пресни люти чушки
1/3 бучка краве сирене
1 китка магданоз
2 ч.л.
СУМАК
Приготвяне
Нищо особено, аз специално не обичам зеленчука да ми е нарязан прекалено на дребно, "мъ да не е на "тукмаци".
След като съм нарязал зеленчука го слагам в салатена купа и го оставям да си дреме вътре.
Нарязвам лука на търкала, не много дебели, но не ги правя на вестникарска хартия. Слагам ги в разлата купа и поръсвам със сумака. С "хей ръчички, хей ги две" размачквам докато търкалата се раздробят и добре поемат от подправката. Слагам лука при другия зеленчук, ливвам достатъчно олио (по-гут е зехтин) и малко оцет. Добавям и сиренето - не ме кефи да е настъргано, а го роня пак с ръце на бучици. Разбърквам и най-накрая поръсвам със ситно накълцаните люти чушки и половинката на китката магданоз. Другата 1/2 вече е в салатата.
Забележка: Сумакът киселее, така че леко с оцета. Първо опитайте.