inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 21 Окт, 2014 2:54 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Апр, 2005 8:06 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Много е проста. Аз я обожавам. макар че в къщи само аз си я ям :lol:


Продукти:
моркови
орехи
зехтин
лимон
Приготвяне:
Настъргвате морковите, поръсвате с нарязани на едро орехи и заливате със зехтин и лимон.


Добър апетит! ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Апр, 2005 1:02 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Ами да се изкажа и аз по темата :lol: Давам ми любима морковена салатка:

Салата моркови
-------------------
Настъргваме няколко моркова. Прибавяме шепа стафиди. Разбъркваме със сос от кис. мляко + майонеза + 2 скилидки чесън. Покриваме и оставяме 1-2 часа преди сервиране.

А тази вечер сме на салатката на Русокоска!!!! Обожавам моркови и салати :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Апр, 2005 1:41 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Едно предложение: в салатата на Русокоска да се добави мъничко настъргана кора от лимон.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Апр, 2005 1:14 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Аз много обичам сурови моркови и ги хрупкам по много с Ранч дип. Но имам една любима екзотична салата от моркови която е по-пикантна. 3-4 големи моркова се настъргват на едро ренде, добавят се 3-4 скилидки чесън нарязан на тънки лентички, посолява се и се посипва с 2 супени лъжички счукани семена от кориандър (малки бежави топченца), щипка ким и/или кимион, и една супена лъжичка люто къри. Понякога добавям и на върха на лъжичката сух джинджифил, а със прясно настърган сигърно ще е още по-добре,но съвсем малко. След това взимам 3-4 лъжици олио и го загрявам в канче, и като вземе да пращи го изливам вурху салатата, и тя се сготвя частично. Накрая се поръсва с накълцан зеленяш като копър и/или магданоз, може да се добави и пресен чесън и лук.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Апр, 2005 8:58 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Дами радвам се че моята салата ви допада. Със сигурност ще пробвам и вашите варианти :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Апр, 2005 9:45 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Veshtica написа:
Аз много обичам сурови моркови и ги хрупкам по много с Ранч дип. Но имам една любима екзотична салата от моркови която е по-пикантна. 3-4 големи моркова се настъргват на едро ренде, добавят се 3-4 скилидки чесън нарязан на тънки лентички, посолява се и се посипва с 2 супени лъжички счукани семена от кориандър (малки бежави топченца), щипка ким и/или кимион, и една супена лъжичка люто къри. Понякога добавям и на върха на лъжичката сух джинджифил, а със прясно настърган сигърно ще е още по-добре,но съвсем малко. След това взимам 3-4 лъжици олио и го загрявам в канче, и като вземе да пращи го изливам вурху салатата, и тя се сготвя частично. Накрая се поръсва с накълцан зеленяш като копър и/или магданоз, може да се добави и пресен чесън и лук.

Това задължително ще го пробвам. Само подправките са ми малко тъмна Индия, ама ще се справя!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB