Veshtica написа:
Аз много обичам сурови моркови и ги хрупкам по много с Ранч дип. Но имам една любима екзотична салата от моркови която е по-пикантна. 3-4 големи моркова се настъргват на едро ренде, добавят се 3-4 скилидки чесън нарязан на тънки лентички, посолява се и се посипва с 2 супени лъжички счукани семена от кориандър (малки бежави топченца), щипка ким и/или кимион, и една супена лъжичка люто къри. Понякога добавям и на върха на лъжичката сух джинджифил, а със прясно настърган сигърно ще е още по-добре,но съвсем малко. След това взимам 3-4 лъжици олио и го загрявам в канче, и като вземе да пращи го изливам вурху салатата, и тя се сготвя частично. Накрая се поръсва с накълцан зеленяш като копър и/или магданоз, може да се добави и пресен чесън и лук.
Това задължително ще го пробвам. Само подправките са ми малко тъмна Индия, ама ще се справя!