Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:03 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Май, 2005 8:23 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Един от любимите ми ордьоври!

100 г Рокфор
1 с.л. масло
4 големи и твърди круши

Сиренето се разбърква с миксер с маслото. Крушите се разрязват наполовина, изважда се сърцевината със семките и дупката се пълни със сместа.

Просто, лесно, бързо и мнооого вкусно! :belly:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Май, 2005 8:45 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Това звучи страхотно.. :facelick: Къде по това време да намеря круши?(изключвам онези китайските.. :puke: ,направо са ужасни)


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Май, 2005 8:49 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
На пазара "Ситняково" сигурно има, от Южна Африка или от Латинска Америка. Ама са бая скъпички.

Не съм пробвал с круши от компот. Може и да стане.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Сеп, 2005 10:29 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
О, Боже, о!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :kiss: :claq: :clap: Изпиха 2 бутилки полусухо бяло. Фантастична лека вечеря /малко повечко сиренце сложих :oops: /! Поздравления.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Окт, 2005 10:23 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Радвам се, че са ти харесали.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 3:06 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Препотвърждавам, че тази рецепта е невероятна! Чудех се какво още може да му се прибави, обаче нищо не иска, така си е върхът!
Последния път замених маслото със заквасена сметана и пак е добре.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 3:21 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
to4ica написа:
... Чудех се какво още може да му се прибави...

Ъ-ъ-ъ... половинки орехи?
Много е банално, но е приказно съчетанието на плод със сирене и ядки :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 6:57 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Може и кашу че е по-мекичко :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 7:00 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Обаче леко сладни и сладкият вкус ще надделее.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 8:16 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ако питате мен, най биха отивали люспи от солени бадеми. Биски, идеята с ядките е прекрасна! Непременно ще я претворя в дела!


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Окт, 2007 3:47 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Ако питате мен, най биха отивали люспи от солени бадеми. Биски, идеята с ядките е прекрасна! Непременно ще я претворя в дела!


Аз я претворих.
Обаче счуках орехите и ги разбърках със сиренето и маслото. Стана много готина смес, която установих че използват и фирмите за кетъринг.
Крушите станаха страхотни. Моите бяха български.
Единственият проблем беше, че въпреки, че направих една (но доста голяма) круша само аз си ги ядох и малко се озорих нафинала.
Никой друг не оцени подобаващо изисканото ястие. Мацов категорично отказа, а малкото коте успях да го прелъжа веднъж, но втори път нададе вой.
Нищо де.
Пак са си страхотни.
Благодаря Алеко и Биски за допълнението с ядките.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Окт, 2007 8:56 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Радвам се, Маце, че ти се е усладило. А на Мацов кажи, че нищо не разбира от военна музика! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Окт, 2007 10:24 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Радвам се, Маце, че ти се е усладило. А на Мацов кажи, че нищо не разбира от военна музика! :mrgreen:


Не разбира. Знам си аз. Понеже не понася мухлясали сирена аз съм привилегирована, като има са само за мен.
Странното е, че тази му непоносимост не му пречи да яде всички видове сос, които забъркам и със синьо сирене. Явно външният вид и мирис на необработеното сирене му пречат, а не точно вкуса.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB