Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:20 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Май, 2005 11:23 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
4 тиквички
за плънката:
250 г агнешко месо
100 г бадеми
50 г ориз
2 яйца
1 глава кромид лук
3 - 4 стръка магданоз
3 - 4 стръка джоджен
2 зърна бахар /2 щипки смлян/
1 - 2 щипки канела
сол на вкус
за соса:
2 домата
1 глава кромид лук
сърцевината на тиквичките
3 - 4 с.л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на дребни късове и се смила.
2. Оризът се сварява в подсолена вода и се изплаква със студена вода.
3. Тиквичките се разрязват на две. Сърцевината им се отстранява, като се наситнява. Запържва се в зехтина, заедно с 1 глава наситнен лук, за 3-4 минути, за да се изпари течността. Добавят се наситнените домати, разбърква се и се посолява.
4. Месото се смесва със смлените бадеми, яйцата, наситнения лук, посолява се и се поръсва с канелата и настъргания бахар, наситнения магданоз и джоджен. Добавя се сварения ориз. Меси се с ръце. Тиквичките се напълват с плънката. Нареждат се в тава, в която предварително са разпределени зеленчуците. Пекат се в предварително загрята на 180С фурна, около 40 минути. След това зеленчуците се претриват през цедка и тиквичките се сервират със соса.


Аз смених агнешкото със смес от свинско и телешко. Пропуснах канелата, а добавих кимион и черевн пипер. Станаха страхотни. аз по принцип не ям тиквички, но тези ми харесаха ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Май, 2005 6:02 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Ей това ще е следващата ми манджа за гости! Ще са френско-българска група и ще се хареса си мисля. Ще запазя агнешкото, но за канелката малко ме е страх :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Май, 2005 8:10 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Стискам палци.после да кажеш отзивите, защото в къщи не се тачи много агнешкото и аз затова смених. Но съм решила да пробвам и по оригинала ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 3:18 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Я да питам слага ли се водичка в тавата при печенето? А дали мога да не минавам през цедка зеленчуците за соса, а да ги сервирам така с тиквичките?


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Май, 2005 10:21 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Аз не ги претрих защото нещо не ми се получаваше , но станаха и така супер. а за водата аз почти не сложих защото сърцевината на тиквичките и доматите пуснаха доста. Ако ти се стори малко сложи.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB