Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:21 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 37 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 13 Авг, 2007 1:37 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей и добре дошла, Meg!

Непременно ще опитам твоята технология, че не ми се претрива през цедка (ситото отдавна е "пенсиониране", поради липса на място :lol: )


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Авг, 2007 12:17 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Благодаря, biskvitka :)

Приди малко пуснах моят вариант на рецептата за фалафел, но здравословен - без пържене, сол, топлинно обработен чесън, пшенично брашно и бакпулвер. Но понеже тази рецепта за нищо не става, ако я няма здравословната заливка към нея, пуснах и нея в същия пост и явно админ-а не е харесал идеята. Наруших май правилата.

Ако наякой прояви интерес, ще пусна пак адаптираната рецепта за здравословен фалафел, пък заливката явно ще трябва я опиша в "Сосове"...


 Profile  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 05 Фев, 2008 2:46 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Тъй като се сдобих с консервиран нахут ще повторя въпроса на Бисквитка: Някой изпробва ли вече да направи фалафели с консервиран нахут? И ако "да", получи ли се?


 Profile  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 05 Фев, 2008 7:47 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Маца написа:
Тъй като се сдобих с консервиран нахут ще повторя въпроса на Бисквитка: Някой изпробва ли вече да направи фалафели с консервиран нахут? И ако "да", получи ли се?

Като за първи път и без бакпулвер ефекта беше ...... ама имам още 2 консерви ще пробвам. И толко люспи има че ще откачиш докато ги махнтеш..


 Profile  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 05 Фев, 2008 9:09 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Kabal написа:
Маца написа:
Тъй като се сдобих с консервиран нахут ще повторя въпроса на Бисквитка: Някой изпробва ли вече да направи фалафели с консервиран нахут? И ако "да", получи ли се?

Като за първи път и без бакпулвер ефекта беше ...... ама имам още 2 консерви ще пробвам. И толко люспи има че ще откачиш докато ги махнтеш..


Ми май ще се откажа, че не ми се ще да се занимавам с люспите, които тук всички "плюят". :)


 Profile  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 05 Фев, 2008 9:42 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
А може ли аз съвсем целенасочено провокативно да попитам - какво толкова му намирате на този флафел?
За мен е доста гнусна работа.


 Profile  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 06 Фев, 2008 12:25 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
За мен лично ценното му е че се прави от нахут, а нямам много рецепти за ястия от нахут (така като се замисля и май са само 4 :(, фалафелът включително... ) Пък той най-много се уважава вкъщи. Другите рецепти са по-скоро за мое разнообразие...


 Profile  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 06 Фев, 2008 6:30 pm Сря 



Нахутът е много полезен, но не и да е пържен :) И все пак е вкусно, аз правя всичко с консервирания, защото не ми се обикаля по пазари за грухан и тем подобни.


  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 07 Фев, 2008 3:54 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
dalka написа:
Нахутът е много полезен, но не и да е пържен :) И все пак е вкусно, аз правя всичко с консервирания, защото не ми се обикаля по пазари за грухан и тем подобни.


И тук идва моят тъп въпрос: Белиш ли го консервирания, или го ядете, пасирате, готвите с люспите?


 Profile  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 07 Фев, 2008 9:34 am Чет 



Не ги беля защото не се усещат след като ги пасирам. Но добавям и няколко лъжици сметана на хумуса, за да е по-гладко и вкусно.


  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 19 Фев, 2008 10:22 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Доклад по темата.
Голям мерак имах и след като реших да пробвам с пасатора се спретнах. Накиснах нахута, сварих го хубаво, поизчистих някоя и друга люспа и започнах. Да, ама не започнах. Оказа се, че идеята с пасатора не е лоша, но вероятноста да изгори пасатора е сериозна. Явно по-добре е да се прави с блендер тази процедура, но поради липса и на такъв продължих по план. За да не стане фал сложих и едно яйце (което видях от Лудетина) и пасирах най-сетне нахута. Обаче, след като сложих всички съставки пак си изглеждаше като каша, а не като тесто и реших да направя печени кюфтенца на домакинска хартия, отсипвани с лъжица :) .
Ето ги.
Image

Станаха добре, леко сочни, малкото Маче ги одобри. Обаче нямат нищо общо с Фалафел. :( Това беше вчера. Днес са достатъчно сухи, но пък Мацов вече не ги харесва, твърди, че ставали за ядене само първия ден. Аз ги изядох за наказание. :)


Attachments:
Falafel.jpg [60.87 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 19 Фев, 2008 11:34 pm Вто 



Блендър и сметана са му майката на фелафела. И пърженето после.


  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 37 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB