Доклад по темата.
Голям мерак имах и след като реших да пробвам с пасатора се спретнах. Накиснах нахута, сварих го хубаво, поизчистих някоя и друга люспа и започнах. Да, ама не започнах. Оказа се, че идеята с пасатора не е лоша, но вероятноста да изгори пасатора е сериозна. Явно по-добре е да се прави с блендер тази процедура, но поради липса и на такъв продължих по план. За да не стане фал сложих и едно яйце (което видях от Лудетина) и пасирах най-сетне нахута. Обаче, след като сложих всички съставки пак си изглеждаше като каша, а не като тесто и реших да направя печени кюфтенца на домакинска хартия, отсипвани с лъжица
.
Ето ги.
Станаха добре, леко сочни, малкото Маче ги одобри. Обаче нямат нищо общо с Фалафел.
Това беше вчера. Днес са достатъчно сухи, но пък Мацов вече не ги харесва, твърди, че ставали за ядене само първия ден. Аз ги изядох за наказание.