Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:52 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 37 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 07 Фев, 2008 9:34 am Чет 



Не ги беля защото не се усещат след като ги пасирам. Но добавям и няколко лъжици сметана на хумуса, за да е по-гладко и вкусно.


  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 19 Фев, 2008 10:22 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Доклад по темата.
Голям мерак имах и след като реших да пробвам с пасатора се спретнах. Накиснах нахута, сварих го хубаво, поизчистих някоя и друга люспа и започнах. Да, ама не започнах. Оказа се, че идеята с пасатора не е лоша, но вероятноста да изгори пасатора е сериозна. Явно по-добре е да се прави с блендер тази процедура, но поради липса и на такъв продължих по план. За да не стане фал сложих и едно яйце (което видях от Лудетина) и пасирах най-сетне нахута. Обаче, след като сложих всички съставки пак си изглеждаше като каша, а не като тесто и реших да направя печени кюфтенца на домакинска хартия, отсипвани с лъжица :) .
Ето ги.
Image

Станаха добре, леко сочни, малкото Маче ги одобри. Обаче нямат нищо общо с Фалафел. :( Това беше вчера. Днес са достатъчно сухи, но пък Мацов вече не ги харесва, твърди, че ставали за ядене само първия ден. Аз ги изядох за наказание. :)


Attachments:
Falafel.jpg [60.87 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
 Рецепта: Фалафел
Сготвено на: 19 Фев, 2008 11:34 pm Вто 



Блендър и сметана са му майката на фелафела. И пърженето после.


  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 37 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB