Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 15 Ное, 2019 3:33 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 16 Юли, 2004 4:01 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Как да правим шишчета ние си знаем, но ето едно грузинско разнообразие

Мувади /шишчета/ в патладжани
Почистено от ципи и сухожилия агнешко се нарязва на кубчета, които се овалват в черен пипер и сол. Избират се по-дребни патладжани и се прави надлъжен разрез, за да се получи нещо като джоб, посоляват се и се отцеждат от горчивия сок. В прореза се нареждат парчетата месо и цялата композиция се пронизва с плосък шиш, така че той да мине през всички парчета месо и през двата края на патладжана. Пекат се най-добре на жар, но може и на скара или върху гореща плоча, като се обръщат периодично и се мажат с олио.
Ако не намерите хубаво агнешко не е страшно, става и свинско - пробвали сме. После всеки грабва по един шиш и по един рог с руйно вино :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юли, 2004 4:23 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2004 11:26 am Пет
Мнения: 35
Location: Добрич
Ако изключително силно желаете да приготвите по-горната рецепта пък сте изпаднали в безизходица щото нямате плоски шишове :P
съвсем спокойно можете да ги замените с 2 до 3 обикновени бамбукови забити един до друг :wink:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юли, 2004 7:18 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Опитваш се да ми докараш инфаркт с тези патладжани!! :o
Колко си лоша!! :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юли, 2004 7:30 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Инфаркт от патладжани засега никой не е получил, но може да си докараш бъбречна криза.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юли, 2004 7:33 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Нямах предвид в истинския смиъл!! :lol: :lol: Просто страшно много обичам патладжани!И като я гледам тази рецепта получавам голямо сърцебиене!! :lol: :lol: (и слюнко отделяне) :wink:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юли, 2004 10:12 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Хрумна ми и вегетариански вариант: вместо месото може в патладжана да се редят гъбка - малко лукче/арпаджик, галушка/ - чери доматче...


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Окт, 2004 12:53 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ей много ни хареса ..аз иамх леки съмнения ,че месото ще остане сурово..обаче не- стана супер ! :) Сочно,крехко,ароматно..
То4ице старшно ми хареса..,жалко че не се появяваш вече :( ..само да допълня се..нали съм по уточненията.. :wink: ..когато го правих за втори път(т.е. снощи) му добавих и малко лук и домат на шишчето,защото обичам да има повече зеленчуци...стана страшно вкусно..
Браво на то4ица! :) 8)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB