Как да правим шишчета ние си знаем, но ето едно грузинско разнообразие
Мувади /шишчета/ в патладжани
Почистено от ципи и сухожилия агнешко се нарязва на кубчета, които се овалват в черен пипер и сол. Избират се по-дребни патладжани и се прави надлъжен разрез, за да се получи нещо като джоб, посоляват се и се отцеждат от горчивия сок. В прореза се нареждат парчетата месо и цялата композиция се пронизва с плосък шиш, така че той да мине през всички парчета месо и през двата края на патладжана. Пекат се най-добре на жар, но може и на скара или върху гореща плоча, като се обръщат периодично и се мажат с олио.
Ако не намерите хубаво агнешко не е страшно, става и свинско - пробвали сме. После всеки грабва по един шиш и по един рог с руйно вино
