Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:36 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 04 Юли, 2005 5:47 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Като малка тези кюфтета ми бяха най-омразните (заедно с кюфтетата от варени картофи) - бяха мазни и воняха на чубрица.
Сега нещата се промениха: използвам тефлонов тиган, а подправките са в доста по-малки количества ;). И кюфтетата започнаха да ми харесват.

500 г картофи
1 голямо яйце
пшенично брашно
малко риган и бял пипер
сол на вкус

Картофите се обелват и настъргват на едро ренде (на дребно съвсем се втечняват). Към тях се добавят яйцето, подправките плюс малко сол и брашно, колкото да се получи сравнително гъста смес (не посочвам количества, защото различните сортове картофи са с различна степен на водно съдържание).

Нагрява се тефлонов тиган с малко олио.
В нагорещената мазнина се сипва с лъжица и се оформят плоски кюфтенца. Като се зачервят отдолу (това се познава по страничното ръбче - то също се зачервява), се обръщат.
Поднасят се със сос с кисело мляко (може и с чисто кисело мляко).

Вариант: вместо кюфтета могат да се изпържат картофени палачинки в малък тиган. С подходяща салата ('Снежанка', напр.) са чудесен ордьовър (и мезе за бира :ordber:)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB