Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:34 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 30 Юли, 2004 11:36 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2004 11:26 am Пет
Мнения: 35
Location: Добрич
Агнешко Фри

продукти:
0.500 кг. агнешко месо
2 стръка пресен лук
2 с.л. соев сос
2 с.л. алкохол
2-3 чаши бульон
звезден анасон, лют червен пипер, сол

смес за паниране: 1-2 яйца, 2 ч.л. нишесте, олио

нарязвате месото на ивички , варите го в бульона /аз сложих и костите/ заедно с всички подправки соевия сос, алкохола и лука нарязан на по сантиметър /от лука оставяте малко от перата нарязани на по-ситно/
когато месото е сварено изваждате го да се изцеди и изстине....отново се вари на бавен огън за 30 мин в част от бульона след което отново се оставя да се отцеди

след като месото се отцеди потапяте в сместа за паниране и фритирате в обилно и силно сгорещено олио...след като поставите блюдото поръсвате с нарязаните пера лук....ужас...ужас

много вкусно!

под секрет да ви кажа.....бульона става страхотен....особено ценен е рано сутрин )))....пък аз, щото съм голям фен на курбан чорбата подправих го с дафинов лист, черен пипер и бахар и го кипнах за минута две...страшна работа!

много вкусно!


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юли, 2004 12:57 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Моно, ти си страшен, направо "Бърза помощ"! Почвам го утре от сутринта, но отсега предвкусвам ефекта "...ужас...ужас" :D


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юли, 2004 1:05 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Само внимавайте вместо агнешко да не хапнете няко куче... баууу


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юли, 2004 1:25 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Е-е-е, няма да ни уплашиш... Нали затова от пет години намигам закачливо на месаря и не му броя грамовете :wink:


 Profile  
 
 Рецепта: Браво!!!
Сготвено на: 02 Авг, 2004 12:02 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Агнешкото фри е невероятно! Чудесна комбинация от подправки и начин на обработка, който извлича най-доброто от месото! Препоръчвам го на всички.
Браво, Моно!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2004 3:07 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2004 11:26 am Пет
Мнения: 35
Location: Добрич
Благодаря! 8)
...притеснен съм, че за чорбичката нищо не спомена :!: :?: :!:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2004 3:41 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ами как да спомена, като вчера, докато се изсуля от леглото, момчетата си я бяха хапнали за закуска :x Но цял ден ходиха засмени и щастливи и не искаха да обядват! По-голямо признание от това - здраве :lol:
А, клъцнах й малко пресен джоджен...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB