Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:56 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Сеп, 2004 1:52 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Авг, 2004 1:55 am Нед
Мнения: 47
Моята рецепта за Баба Гануш, но аз го знам Баба Ганук.

Опичат се патладжаните и се пюрират, прибавя се тахина, йогурт, кимион, сол, лимонов сок, чесън, по желание зелена чушка(пасирана). Сервира се със стръкче магданоз и маслини по края на чинията.

Шауарма
======

Около половин кг месо (нарязано на дребно),
половин буркан кисело мляко или два йогурта,
2 чушки (на дребно),
2 с.л. тахинак,
лук,
домат,
сол,
подправки на вкус.

Хубаво е да престои в хладилника поне час преди печене.

Рецептата става сполучлива и с пилешко филе.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Юли, 2006 7:18 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
А ще може малко по-подробно за шауармата? Как се приготвя и т.н.
(искам да изненадам мъжа с нещо по-така :mrgreen:)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Юли, 2006 7:27 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Тахан = тахина = тахинак ???


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юли, 2006 5:26 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
MR.LAZY написа:
Тахан = тахина = тахинак ???

Да, същото е, неподправеният тахан, който се продава в бурканчета в нашите магазини или в пластмасови опаковки в арабските. Един съвет - дръжте го в хладилника, че в жегите "гранясва".


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2006 12:49 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
biskvitka написа:
А ще може малко по-подробно за шауармата? Как се приготвя и т.н.
(искам да изненадам мъжа с нещо по-така :mrgreen:)


Наистина ще го изненадаш - основният продукт е месо - пиле, агне или теле. :mrgreen:

Нарязано на парчета или цяло се маринова в кисело мляко и подправки.

После се пече на скара или във висок тиган.

Когато месото е готово се приготвя сос от тахан, лимонов сок, малко кисело мляко, подправки - според рецептата.

Отделно се нарязват зеленчуци - домати, чушки, краставици и се разбъркват.

Върху арабски питки се слага от месото, зеленчуците и соса, завиват се.

Не съм го правила това, намерих го с гуглето.

Името на ястието е Shawarma.

Два варианта:

с пиле и задушаване

с печене на скара

Не искам да ги пускам като отделни рецепти, тъй като не съм ги приготвяла. :oops:

Опитам се да помогна, Nefertiti не се появява. :idea:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2006 1:09 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA, благодаря ти много!

IPA написа:
...Наистина ще го изненадаш - основният продукт е месо - пиле, агне или теле. :mrgreen: ...

Ще пробвам с бронтозавър (че е по-подходящ за вегита) :P

А сега сериозно - винаги се чудя, как да рециклирам останалото пиле на грил. Мисля, че поднесено по този начин, ще пожъне голям успех ;)
Е, няма да е мариновано по оригиналния начин, но все пак... се надявам да става за ядене :twisted:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB