Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:07 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 39 мнения ]  Към страница 1, 2  Next
Message
Сготвено на: 13 Юни, 2006 12:07 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Булгурът е велик продукт, според мен - хем има собствен вкус, хем поема превъзходно други. Браво, Бисквит, за тази идея. С него правя и малки кюфтенца в съотношение 3:1 - булгур, сварен в телешки бульон : телешка кайма. Ако каймата е суха, ги слагам във фурната на 180[sup]о[/sup] с 2 ч.ч. телешки бульон, докато го поемат. Когато ме мързи, просто смесвам варен булгур с кайма и много подправки и запичам в тава, после го режа на ромбчета - щипка канела е задължителна.

С други думи - мерси за рецептата :kiss: , обичам булгУРА!


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 3:57 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Точице, един лаишки въпрос: булгурът усеща ли се в кюфтетата? Дали ще успея да заблудя малкия зърномразец (който за сметка на това обожава кюфтета :mrgreen:)?

Относно булгура - за мен това е сравнително нов продукт, освен за постна плънка за сухи чушки, за друго не сме го използвали :)


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 10:46 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Точице, един лаишки въпрос: булгурът усеща ли се в кюфтетата? Дали ще успея да заблудя малкия зърномразец (който за сметка на това обожава кюфтета :mrgreen:)?


Забелязвам все повече прилики между Бирочерпеца и моя скромност. Обичаме бира и кИфтета, не долюбваме разни зърна. :mrgreen: Да живеят зърномразците!


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 11:29 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
Точице, един лаишки въпрос: булгурът усеща ли се в кюфтетата? Дали ще успея да заблудя малкия зърномразец (който за сметка на това обожава кюфтета :mrgreen:)?
Те такъв си имам и аз вкъщи, само по-дърт, т.е. по-инатлив. Точно това е хубавото, че булгурът поема мазнината от каймата и почти не се усеща, а и консистенцията е подобна. Като начало може да промениш пропорциите в полза на месото, за да видиш как ще тръгне.
И ако ще го броим това за рецепта, ето подправките, които слагам: магданоз, малко лук, кимион, черен пипер и канела, която не съм сигурна, че ще допадне на всеки в тази комбинация. Сол не, защото ползвам солен бульон кубче.

Алеко написа:
Да живеят зърномразците!
Тихо бе, не викай толкова, че д-р Е те чува и край с моите булгурени кюфтенца


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 11:45 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Алеко написа:
Да живеят зърномразците!

Тихо бе, не викай толкова, че д-р Е те чува и край с моите булгурени кюфтенца


Да живей д-р Е!!! :P


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 2:27 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ще ги направя в края на седмицата, и тогава ще докладвам ;)

Домашно за зърномразците: да научат от какво се прави бирата :P


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 4:52 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Обичам зърната, ама няма да ви кажа за кои зърна става дума. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 11:48 am Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
biskvitka написа:

Домашно за зърномразците: да научат от какво се прави бирата :P


И горчицата, и горчицата :lol: Обаче по въпроса с булгура и аз съм от отбора на Алеко и Бирочерпеца 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 1:56 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
И ти обичаш едни зърна, ама няма да кажеш кои? :P


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 2:23 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Всякакви обичам, без булгур :lol: :lol: Всъщност сега се зачудих какво толоз ми е направил булгура... :roll: Имам неясни спомени, че мирише лошо...


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 2:40 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко написа:
Обичам зърната, ама няма да ви кажа за кои зърна става дума. :mrgreen:



А бройката ще ни кажеш ли. :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 3:51 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Куцо пиле написа:
Всякакви обичам, без булгур :lol: :lol: Всъщност сега се зачудих какво толоз ми е направил булгура... :roll: Имам неясни спомени, че мирише лошо...

Айде пък сега, миришел, мирише на каквото му сложиш вътре. Да не го бъркаш с гречката, която има специфичен аромат, който на мен страшно ми допада, но ми дават да си я готвя заради мириса :(


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 4:19 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Не, гречка не съм яла. не знам и аз детски спомен ми е... Всъщност аз като дете и патладжани не ядях...кой го знае


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 4:24 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ми опитай.
Човек се променя. Аз например нещата, които не ядях преди, са съвсем различни от нещата, които не ям сега.
:lol: :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 11:29 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
IPA написа:
Човек се променя. Аз например нещата, които не ядях преди, са съвсем различни от нещата, които не ям сега.
:lol: :lol:

И с пиенето е така, да ти призная :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2006 10:29 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Точице, благодаря за рецептата!

Направих кюфтенцата с една част булгур и три части телешка кайма, както ме посъветва. Не пропуснах кимиона и канелата :mrgreen: , а лука настъргах, за да не се мръщи младежът (в кюфтета слагам само настърган лук :-? )

Изпекох ги във формичка за мъфини. Получиха се 12 броя от 250 г телешка кайма.
Станаха доста грозни и безформени, но това не се отрази на вкуса им. Булгурът не се усеща, следващият път ще увелича количеството му ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2006 11:58 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Булгурът не се усеща, следващият път ще увелича количеството му ;)


Добре де, щом не се усеща, защо го слагате изобщо? :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2006 2:30 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
(в кюфтета слагам само настърган лук :-? )

Това пропуснах да го кажа, браво, че си сетила!

biskvitka написа:
Изпекох ги във формичка за мъфини.

Това не бих се сетила, ще пробвам следващия път. Или направо запечени в тава, че хич не обичам да пържа. Радвам се, че зърномразецът ги е поел ;)

Алеко написа:
Добре де, щом не се усеща, защо го слагате изобщо? Mr. Green

Щото сме гадни :P
Слагам го, защото баба ми така ги правеше, освен това не си падам много по кюфтета само от меса, да не кажа хич, а д-р Е. точно обратното, та по този начин постигаме компромис и се потапяме в семейна хармония :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2006 3:31 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аз пък си слагам хлебец в кИфтетата и ми е напълно достатъчно. Що да бутам някакви си зърна?


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2006 6:08 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Значи булгурените кюфтета са тайната на дългия и стабилен брак :P?


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2006 11:28 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Значи булгурените кюфтета са тайната на дългия и стабилен брак :P?


Това подлежи на задълбочена проверка! Не приемам току тъй подобни твърдения. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2006 11:43 am Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Бре, бре, тези кюфтенца започнаха да придобиват мистичен ореол на пазители на с емейното щастие :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2006 12:48 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Абе какви кюфтенца, какъв булгур... :roll: Тайната всъщност е тук :P


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2006 3:25 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Абе какви кюфтенца, какъв булгур... :roll: Тайната всъщност е тук :P
Къде по-точно?


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2006 3:34 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Който не се интересува, не знае. Става въпрос за раздела еротична кухня.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 39 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB