
Тази пица е една от най-любимите ми. Много е семпла (като съдържание), обаче на вкус е чудна.
Върху тънко разточено тесто (в този случай е
хрушчовско) се подреждат кръгчета пържени домати - за любителите на по-кисело (или тестото се намазва с доматено пюре). Отгоре се слагат кръгчета пържени патладжани и върху тях се ръси бяло сирене, нарязано на кубчета (така е по-красиво) или настъргано (така е по-вкусно).
Пече се на 220 градуса до готовност на тестото.
Готовата пица се поръсва с малко бял/черен пипер (ама наистина малко!) и с пресен босилек.
Поднася се с огромна халба бира.
Наздраве!
Един трик за пържене на патладжани с по-малко мазнина. Нарязаният зеленчук се слага в плоска чиния на един ред и се запича в микровълновата за около минута на 100%. След това при пърженето поема по-малко олио.