Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 10 Апр, 2024 11:53 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 21 Авг, 2005 8:16 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:pizza: Тази пица е една от най-любимите ми. Много е семпла (като съдържание), обаче на вкус е чудна.

Върху тънко разточено тесто (в този случай е хрушчовско) се подреждат кръгчета пържени домати - за любителите на по-кисело (или тестото се намазва с доматено пюре). Отгоре се слагат кръгчета пържени патладжани и върху тях се ръси бяло сирене, нарязано на кубчета (така е по-красиво) или настъргано (така е по-вкусно).

Пече се на 220 градуса до готовност на тестото.

Готовата пица се поръсва с малко бял/черен пипер (ама наистина малко!) и с пресен босилек.
Поднася се с огромна халба бира. :ordber:

Наздраве!

Един трик за пържене на патладжани с по-малко мазнина. Нарязаният зеленчук се слага в плоска чиния на един ред и се запича в микровълновата за около минута на 100%. След това при пърженето поема по-малко олио.


Attachments:
pizza.jpg [143.89 KiB]
Downloaded 273 times
 Profile  
 
Сготвено на: 21 Авг, 2005 11:50 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ох, ох, ох... и това отгоре са босилечита, нали? Къде беше онази картинка със слюноотделянето...


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Авг, 2005 8:50 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) Колко семпло,колко патладжанено.. :facelick: Точно по мой вкус.. 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Авг, 2005 9:11 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
:pizza: Тази пица е една от най-любимите ми. Много е семпла (като съдържание), обаче на вкус е чудна.
http://forum.kulinar.bg/files/pizza_201.jpg
...


А и добре изглежда.

И от мен един акъл за патладжаните: Преди да ги пържите, ги накиснете в солена вода за половин час. След това ги подсушете с кухненска хАртия и пържете в много нагорещена мазнина.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Авг, 2005 10:00 am Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ох, ох... :yami:
А дали не може да се мине без пърженето на патладжаните, само със запичане? Че на един крак знаете ли как се пържи?


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Авг, 2005 10:31 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
То4ице, опитай патладжаните на Надя, те се пекат на фурна, а имат вкус на пържени. А ако имаш вентилатор, можеш да печеш по три тави наведнъж.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB