Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:37 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Авг, 2005 11:51 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
С тази супа явно някоя малтийска вдовица е прелъстявала мъжката половина от острова, та оттам и името.
2 гл.лук
1 малка бяла зелка
1 зелена салата
1 цикория
1 малък карфиол
400г грах
1 голям стрък целина
4 яйца
рикота или моцарела /малтийците слагат понякога тяхното козе сирене – гбежниет, но у нас не се намира/
олио, сол, черен пипер

Зеленчуците се нарязват на едро и се запържват за 3-4 мин. в силно загрятото олио. Долива се гореща вода горе-долу 2 пръста над съдържанието на тенджерата, супата трябва да бъде много гъста. Вари се, докато зеленчуците поомекнат без да се разваряват. Накрая се чукват едно по едно яйцата и до всяко се прибавя топка сирене с големината на яйце. Супата е готова, когато яйцата се забулят.
Поднася се в глинени гювечета с топъл бял хляб.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 12:04 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Като бях в Малта, не видях много вдовици. Явно тази супичка действа толкова прелъстително, че не остават за дълго вдовици.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 12:09 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Като бях в Малта, не видях много вдовици. Явно тази супичка действа толкова прелъстително, че не остават за дълго вдовици.

Абе, знаят и други номера, явно ;) , не ще да е само от супите


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 12:37 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не знам... Като жени не ми харесаха особено малтийките... Ама кулинарните им способности са фърст клас! Сякаш цял живот са чели списанието! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 2:03 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Много добре ми звучи.. цикория не съм виждала да се продава.Къде да я търся-Хит,Ситняково?И по кое време горе долу?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 2:26 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Може би трябва да провериш в новия Хит (в Люлин) - като е нов, ще е по-добре зареден. В Младост цикория видях само веднъж.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 2:36 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Новият "Хит" в Люлин отваря утре, на 25.08. Но не бих разчитал. Бях тия дни в "Младост" в "Хит" и съм много недоволен от зарзаватите.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 3:02 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Цикорията може спокойно да се пропусне, според мен - няма да обикаляме града за нещо леко безлично и възгорчиво, я... Слагай нещо зеленко на нейно място


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 3:11 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Мерси!Горчиво казваш,единственото зелено нещо с леко тръпчив вкус,за което се сещам е лапад/спанак..става ли :-?
Скоро очаквам доставка на прясно козе сирене,не е малтийско,но сигурна съм ще свърши работа.. :chefa:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 3:15 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
ludetina написа:
Мерси!Горчиво казваш,единственото зелено нещо с леко тръпчив вкус,за което се сещам е лапад/спанак..става ли :-?
Скоро очаквам доставка на прясно козе сирене,не е малтийско,но сигурна съм ще свърши работа.. :chefa:

Прясно козе сирене? Ех, някои са късметлии :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 3:29 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
ludetina написа:
Мерси!Горчиво казваш,единственото зелено нещо с леко тръпчив вкус,за което се сещам е лапад/спанак..става ли :-?
Скоро очаквам доставка на прясно козе сирене,не е малтийско,но сигурна съм ще свърши работа.. :chefa:

Прясно козе сирене? Ех, някои са късметлии :-?


Имам едно другарче-рибарче, което живее в Пасарел и един негов комшия гледа кози. Обещал ми е и на мен сиренце. Ако искате да питам за по-големи количества?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 3:38 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
to4ica написа:
ludetina написа:
Мерси!Горчиво казваш,единственото зелено нещо с леко тръпчив вкус,за което се сещам е лапад/спанак..става ли :-?
Скоро очаквам доставка на прясно козе сирене,не е малтийско,но сигурна съм ще свърши работа.. :chefa:

Прясно козе сирене? Ех, някои са късметлии :-?


Имам едно другарче-рибарче, което живее в Пасарел и един негов комшия гледа кози. Обещал ми е и на мен сиренце. Ако искате да питам за по-големи количества?

Не питай въобще, направо изисквай! :P


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 4:00 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Речено-сторено!


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 11:18 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
:oops: :oops: :oops: И какво е туй "цикория" :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Авг, 2005 9:59 am Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Jasen написа:
:oops: :oops: :oops: И какво е туй "цикория" :roll:
А, бе, ти Инка не си ли пил?


 Profile  
 
 Рецепта: Цикория
Сготвено на: 26 Авг, 2005 10:44 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
ImageЦикория
За зеленчука повече инфо тук


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Авг, 2005 10:50 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Алеко написа:
to4ica написа:
ludetina написа:
Мерси!Горчиво казваш,единственото зелено нещо с леко тръпчив вкус,за което се сещам е лапад/спанак..става ли :-?
Скоро очаквам доставка на прясно козе сирене,не е малтийско,но сигурна съм ще свърши работа.. :chefa:

Прясно козе сирене? Ех, някои са късметлии :-?


Имам едно другарче-рибарче, което живее в Пасарел и един негов комшия гледа кози. Обещал ми е и на мен сиренце. Ако искате да питам за по-големи количества?

Не питай въобще, направо изисквай! :P


Бед нюз, както казваме ние журналята! Ето какво ми написа другарчето снощи:

SASHO написа:
Здрасти, Алеко!

Разсъхна се там работата, за съжаление ... :? Хората си продадоха козите още на пролет и сега няма сирене ..

Има разни из селото, които си правят, но само за домашно ползване. А и това, което съм опитвал, не може да стъпи на малкия пръст на предишното..

Съжалявам
Поздрави


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Цикория
Сготвено на: 26 Авг, 2005 10:52 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
ImageЦикория
За зеленчука повече инфо тук


Много хубаво нещо е туй цикорията. Ама и аз не знаех, че на български се казва така. На немски, вероятно от английски, й казват "чикори". Става хубава салатка.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB