Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:54 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Авг, 2005 12:07 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Рецепта за върли хищници

800г телешка плешка, на тънконарязани и добре начукани парчета
2 в.ч. добро сухо червено вино
2 гл. лук на дебели резени
1 дафинов лист

За плънката:
300г едросмляна телешка кайма
100г бекон на малки кубчета
2 яйца
3 ск. счукан чесън
1 ч.ч. едра галета
2 с.л. ситно нарязан магданоз
сол, кимион, черен пипер, олио

В дълбок тиган се запържват каймата, беконът, чесънът и галетата. Когато променят цвета си, към сместта се прибавят яйцата и подправките и се загряват на силен котлон с бъркане ок.30сек.
С тази плънка се завиват на рулца парчетата телешко месо, завързват се с конец или се набучват с метално шишче. Запържват се във вряло олио за 4-5 минути и се нареждат в широка тенджера върху поставения на дъното лук. Заливат се с виното и малко вода, прибавя се дафиновият лист, щипка захар и сол и се задушават на слаб огън под капак ок.1 час. Ако течността намалее много, се долива гореща вода.
Поднасят се с розички от сурови моркови, като лукът и сосът се посипват върху брагиолите.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Авг, 2005 12:21 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Като един от най-върлите хищници тук бързам да кажа колко много ми харесва туй!

Ти май си прекарала известно време на острова на рицарите, а?


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Авг, 2005 12:26 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Да, на пресекулки, не особено дълго време, но съдържателно - изядох всичко, което ми се мерна пред очите :lol:, наливах се с розе като френски селянин. По едно време придизвиках дефицит на скариди на острова :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Авг, 2005 12:30 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Да, на пресекулки, не особено дълго време, но съдържателно - изядох всичко, което ми се мерна пред очите :lol:, наливах се с розе като френски селянин. По едно време придизвиках дефицит на скариди на острова :oops:


:clap: Подушвам, че сме от една порода! :cheers:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB