Значи единия вариант който имам е от сайта на Бонапети от октомври.
Другите се казват "Тамалес" и имат в състава си: 2 ч.ч. сварено месо(пилешко или телешко),2 гл.лук 4-5 ск.чесън,2 люти чушки,сол ,олио(мас),сол и 2ч.ч. сварен царевичен грис(пшеничен). Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в малко мазнина прибавя се месото.Към царевичния грис се добавя 1 с.л. мазнина и с него се намазват предварително бланшираните царевични листа.Поставя се от плънката згъва се като джоб,овързват се с конец .Пекат се на фурна или се варят окло 10-15 мин в пил.бульон.При консумация всеки отсранява листат,те не се консумират.
Преди малко намерих още една ,но тя изглежда най подозрително
Умитас
Представлява следното :млечната царевица се настъргва добавя се мас,захар ,натрошено сирене и с тази смес се пълнят царевичните листа оформя се пакетче(от сложени на кръст 2 бр листа),овързват се с конец. Варят се ..при поднасяне листата се отстраняват.. :? Ако някой много държи ще я опиша по подробно.
Главното е ,че явно листата не се консумират,а служат само за здушаване ,нещо като анешки книжен кебаб примерно.
|